1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Kalkavan: "Denizcilik sektörüne inanmak Türkiye'nin menfaatine olacaktır"
Kalkavan: "Denizcilik sektörüne inanmak Türkiye'nin menfaatine olacaktır"

Kalkavan: "Denizcilik sektörüne inanmak Türkiye'nin menfaatine olacaktır"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, "Denizcilik sektörüne inanmak Türkiye'nin menfaatine olacaktır" dedi.

A+A-

Yaşar Özer / Vira Haber

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan, DTO meclis toplantısında yaptığı konuşmada denizciliğin ülke menfaati açısından önemine dikkat çekti. Kalkavan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun konuk olduğu toplantıda, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Bakan Müezzinoğlu'na hitaben, "Denizcilik sektörüne inanmak Türkiye'nin menfaatine olacaktır" ifadesini kullandı.

Dünyanın en büyük krizlerinden birinin yaşandığını ve 8 yıldır devam ettiğini kaydeden Kalkavan, bankaların denizcilik sektörüne kredi vermemesi hakkında da konuştu: "Bankacılık sektörü hassas bir sektör. Biraz yağmuru görünce kaçıyorlar. Bu dünyada da böyle. Türkiye'De Ziraat Bankası bu işi iyi yapıyor. Onun dışında bir sorun var. Bunu ancak teminatı arttırmak şartı ile çözeriz. Denizcilik anlatılırken de yanlış bir algı var. 'Armatörler çok zengin, götürücüler' gibi bir imaj söz konusu. Bu imajı silmek pek mümkün olmuyor. Denizciliğe 'ülkenin bu sektöre ihtiyacı var' şeklinde bakmamız gerekiyor."

Bu haber toplam 2142 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.