1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. METİN KALKAVAN

  4. Kalkavan "PRÜ'nün dünyada örneği yok"
Kalkavan "PRÜ'nün dünyada örneği yok"

Kalkavan "PRÜ'nün dünyada örneği yok"

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan mecliste çok sesliliğe vurgu yaparak “Eğitimle ilgili iyi niyetle leyhte veya aleyhte herkes konuşmalı ve görüşlerini açıklamalı.Tavsiyelerin başımızın üstünde yeri vardır.” dedi.

A+A-

İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Metin Kalkavan mecliste çok sesliliğe vurgu yaparak “Eğitimle ilgili iyi niyetle leyhte veya aleyhte herkes konuşmalı ve görüşlerini açıklamalı.Tavsiyelerin başımızın üstünde yeri vardır.” dedi.

İMEAK Deniz Ticaret Odası’nın Mart ayı olağan meclis toplantısı, Meclis Başkanı Cengiz Kaptanoğlu başkanlığında Türkiye’nin ilk ve tek Yeşil Kampüs olma özelliğini taşıyan Piri Reis Üniversitesi’nde gerçekleştirildi. Meclis toplantısında gündemin yanı sıra, öğrenci odaklı eğitim modeli ve Türkiye’nin uluslar arası denizcilik eğitimindeki başarısı konuşuldu.

Kaliteli eğitim vererek Türkiye’yi dünya denizlerine denizci ihraç eden bir ülke haline getirme amacında olduklarını belirten İMEAK Deniz Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı ve Piri Reis Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Metin Kalkavan “Düşük ücretle daha fazla denizci yetiştirmek istiyoruz. "dedi.

“AMACIMIZ REKOR KIRMAKTI”

“Piri Reis Üniversitesi için  emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Eleştirilere herkesin tahammül etmesi lazım. Kısa zamanda büyük bir eser başardık. Az kaynakla daha fazlasını nasıl yapabiliriz diye düşündük. Amacımız rekor kırmaktı. Üniversitemiz uluslar arası arenada boy gösteriyor. Bu üniversitenin en büyük hedefi,  10 senede 50 bin zabiti dünya denizlerine hediye etmek. İnsan yetiştirmek en büyük yatırım. Bizim ana konumuz, denizcilik eğitimi ve Piri Reis Üniversitesi.”

“DEVLET OKULU GİBİ ÇOCUK OKUTUYORUZ”

“Şehir içi üniversitesi kurduk. Kampüslerimiz yürüme mesafesinde. 1385 öğrenci kontenjanıyla giriyoruz. Her gün giderek büyüyeceğiz. Ücretleri de aşağı indireceğiz. Neredeyse bir devlet okulu gibi daha az ücretle daha fazla öğrenci okutmayı hedefliyoruz. Vadeli öğrenci sistemi olarak kurmuş olduğumuz model bize ait bir model. Ayda 300-400 TL gibi paralarla öğrenciler burada okuyabiliyor. Bir özel üniversitede bu paralara okumanız mümkün değil. Düşük ücretlerle çocukları okutma imkanını yakalamış olacağız. Hızla borçlarımızı kapatıp 3. ve 4. fazlarımızı gerçekleştireceğiz. 750 yatak kapasiteli bir yurt yerleşkesi yapmayı düşünüyoruz. Büyüme hızımıza göre ek binalar yapacağız. Yurt kapasitelerini arttırarak Anadolu’dan daha fazla öğrenci okutmak istiyoruz.”

“ÇOK SESLİLİĞİ BAŞARMALIYIZ”

“Bugün çok özel bir gün. Denizcilik eğitimiyle ilgili kim ne konuşursa konuşsun bizde ayrı bir yeri var. Başta akademik kadroya çok teşekkür ediyorum. Çok emek sarfettiler. Hızla büyüyoruz. Böyle bir üniversite kurmak herkese nasip olmaz. Amacımız, eksikliklerimizi giderip daha iyiye ulaşmak. Öngöremediklerimiz, dikkate almadıklarımız olabilir. Tavsiyelerin başımızın üstünde yeri vardır. Benim meclisten istediğim, lehte aleyhte herkesin konuşması, görüşlerini açıklaması. Kavga etmeden, diyaloğu devam ettirmeliyiz. Robot istemiyoruz. Çok sesliliği başarabilmeliyiz. Ama iyi niyet çok önemli.”

 

“PRÜ’NÜN DÜNYADA ÖRNEĞİ YOK”

Yeni bölümler açarak eğitim kalitemizi yukarıya taşıyacağız. Bu üniversite hepimizin. Herhangi bir şahsa ait değil burası. Piri Reis Üniversitesi kar amacı gütmez. Bu okul denizciliğe ve denizcilik eğitime gönül veren herkesin. Çok paranız, çok servetiniz olabilir. Ama üniversite kurmak herkese nasip olmaz. Meclis üyelerine de ayrıca teşekkür ederim. Hiçbir zaman önümüzü kesmediniz. Piri Reis’in dünyada eşi benzeri yok. 150 milyon dolarlık bir proje imza ettik. Ayrıca insanlara istihdam olanağı da sağladık. Herkes üniversite kurmayı düşünür ama böyle bir projeyi hayata geçirmek cesaret işi. Kaliteli eğitimle birlikte Türkiye’yi dünyaya denizci ihraç eden bir ülke haline getirmeği amaçlıyoruz. Piri Reis, her anlamda sektörün hizmetinde olacak. 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1570 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.