1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kanal İstanbul’da ÇED bilmecesi
Kanal İstanbul’da ÇED bilmecesi

Kanal İstanbul’da ÇED bilmecesi

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Kanal İstanbul’un güzergahını 15 Ocak’ta açıklasa da henüz ÇED dosyası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gönderilmedi.

A+A-

Kanal İstanbul’un ÇED başvuru dosyası ilk olarak aralıkta Çevre Bakanlığı’na iletildi. Bakanlık dosyayı internet sitesine koydu. Ancak çıkan haberler üzerine Ulaştırma Bakanlığı başvurusunu geri çekti. Dosya da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın internet sitesinden kaldırıldı.

 Hürriyet’e bilgi veren Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri “ÇED dosyası tamamlanmak üzere. Önümüzdeki hafta tüm eklentileriyle birlikte Çevre ve Şehircilik Bakanlığına göndermiş olacağız” dediler. Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Baran Bozoğlu, da “ÇED başvuru dosyası hâlâ gönderilemedi. Bu Türkiye’yi etkileyebilecek bir proje olduğu için ÇED bilgilendirmesi tek bir görüşmeyle, tek bir halkın katılımı toplantısıyla yapılmamalı. İstanbul’un farklı bölgelerinde, tüm paydaşlar çağrılarak ÇED süreci tamamlanmalı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, ‘ÇED’ kararını bu görüşleri harmanlayıp; teknik ve bilimsel itirazlar ışığında vermeli” dedi.

Vira Haber

 

Bu haber toplam 5725 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.