1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. Kaptan, gemiyi satıp 6 aylık esareti bitirecek
Kaptan, gemiyi satıp 6 aylık esareti bitirecek

Kaptan, gemiyi satıp 6 aylık esareti bitirecek

Armatörü iflas edince Marmara’da mahsur kalan Kamboçya bandıralı ‘TALLAS’ isimli kuru yük gemisindeki 5 mürettebatın esareti, 6. ayını geride bıraktı.

A+A-

İstanbul Zeytinburnu açıklarında demirli geminin personeli, 80 bin doları bulan maaşlarının ödenmemesi nedeniyle hiçbir yere kıpırdayamıyor. Rus armatörün zaman zaman yiyecek gönderdiği gemiciler, önceki ay “Help” (İmdat) yazılı bir de pankart açarak yardım istedi ve seslerini duyurmaya çalıştı. Denizcilik kurallarına göre alacaklarını tahsil etmeden gemiyi terk etmeyen gemiciler, son çare olarak bir Türk avukata vekâlet verdi ve geminin satışına kadar gidecek bir süreç başlattı.

Patronlarıyla 15 Aralık’tan beri iletişim kuramadıklarını söyleyen Ukraynalı kaptan Nalyvayko Valeriy, “Gemiyi satın alacak biri henüz çıkmadı ama satış için önümüzde engel yok. Paramızı almadan gemiden ayrılmayacağız” dedi. Denizcilerin avukatı ise öncelikli olarak gemide kalan denizcilerin gıda ve giyim ihtiyaçlarını karşılamak için uğraştıklarını belirtti, bir yandan da işlemleri başlattıklarını anlattı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1460 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.