1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karadan değil, maviden...
Karadan değil, maviden...

Karadan değil, maviden...

Boğaz kıyısında bulunan 11 semt derneğinin bir araya gelmesiyle oluşmuş bir sivil toplum kuruluşu olan Boğaziçi Dernekleri Platformu vapur seferlerinin arttırılması için kampanya başlattı.

A+A-

Boğaziçi Dernekleri Platformu  tarafından change.org sitesinde, “Karadan değil maviden…” sloganıyla sürdürülen kampanyanın düzenleyicileri, İstanbul’un içinden deniz geçen bir şehir olmasına rağmen, kent içi ulaşımında deniz yollarının payının sadece yüzde 3 olduğunu anımsatarak, “Dünyanın gözbebeği kıyılarımız boyunca, kara trafiğinin yarattığı tahribata karşılık, en doğal ve geleneksel taşıma aracı olan vapurlarımızın sadece sabah ve akşam saatlerinde sefer yapması yeterli değildir. Gün ortası ve özellikle de hafta sonları yapılacak seferlerle Boğaziçi iskeleleri ile İstanbul’un diğer deniz kıyısındaki semtler arası ulaşımda vapurların etkin bir şekilde kullanılmasını talep ediyoruz” diyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne yönelik olan kampanya, yaklaşık 2 hafta içinde 20 bini aşkın imzaya ulaştı. Kampanya,  #banabivapurlazim hashtegiyle sosyal medyada da sürüyor.

Kampanyaya destek vermek için aşağıdaki fotoğrafa tıklayabilirsiniz...

bodepkampanyaic.png

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2688 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.