1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Karadeniz Filosu’nun 235. yıldönümü kutlandı
Karadeniz Filosu’nun 235. yıldönümü kutlandı

Karadeniz Filosu’nun 235. yıldönümü kutlandı

Rusya Karadeniz Filosu’nun kuruluşunun 235. yıldönümü dolayısıyla Sivastopol’de birçok kutlama etkinliğinin düzenlendiği bildirildi.

A+A-

Karadeniz Filosu Sözcüsü Vyaçeslav Truhaçev, konuyla ilgili açıklamasında, “Kutlamalar, gemilerde bayrak çekme törenleriyle başladı ve ardından amirallerin türbesi olan Vladimir Katedrali'nde denizcilerin onuruna dua okundu. Filo’nun Askeri Konseyi, Karadeniz Filosu yetkilileri, bir şeref kıtası eşliğinde, Karadeniz Filosu ve Sivastopol kentinin kurucusu İmparatoriçe 2. Yekaterina’nın anıtına çelenk ve çiçek bıraktı” diye konuştu.

Karadeniz Filosu'nda görev alan denizcilerin geleneksel olarak amirallerin anıtlarına, ayrıca 1941-1942 yıllarında Sivastopol'un kahramanca savunmasının onuruna yapılan anıt duvara çiçek bıraktıklarını aktaran Truhaçev, kutlama etkinlikleri çerçevesinde Filo tarihinin başlıca etapları ile ilgili tiyatro gösterisi düzenlendiğini kaydetti.

Truhaçev, bayram nedeniyle Nahimov Meydanı’nda silah, askeri ve özel teçhizat sergisi düzenlediğini, ayrıca kentteki rıhtımlardan birinde kent sakinleri ve konuklar için Karadeniz Filosu’na ait çeşitli gemilerin sergilendiğini, Sivastopol’deki 2 müzeninse konuklar için ‘açık kapı günü’ düzenlediğini ifade etti.

Karadeniz Filosu Sözcüsü, kutlamaların askeri orkestraların konserleriyle ve Karadeniz Filosu Şarkı ve Dans Topluluğu’nun gösterileriyle son bulduğunu da sözlerine ekledi.

rus-001.jpg

rus1-003.jpg

russ.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 8808 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.