1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Karadeniz sezonu açtı
Karadeniz sezonu açtı

Karadeniz sezonu açtı

Karadeniz'de kruvaziyer sezonu, Sinop Limanı'na demirleyen Finlandiya bayraklı dev kruvaziyer gemisiyle start aldı.

A+A-

Karadeniz'de kruvaziyer sezonu, Sinop Limanı'na demirleyen Finlandiya bayraklı dev kruvaziyer gemisiyle start aldı.

Karadeniz'de sezonun ilk kruvaziyer turist gemisi Sinop Limanı'na demir attı.Ukrayna'nın Yalta Limanı'ndan hareket eden Finlandiya bandıralı 'Kristina Cruises' adlı kruvaziyerle 344 yolcusuyla Sinop Limanı'na demir atarak Karadeniz'de kruvaziyer sezonunu açtı.

Vali Dr. Ahmet Cengiz, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Kültür ve Trizm Müdürü Hikmet Tosun ile çok sayıda vatandaş tarafından çiçeklerle karşılanan turistler rehberler eşliğinde kente dağıldı. Şehrin tarihi ve turistik mekanlarını gezen turistler hediyelik eşya satan işyerlerine de akın etti.Sinop Limanı'nın 2007 yılı mart ayında Miami'de yapılan Kruvaziyer Turizm Toplantısı'nda "Destination Medcruise" ağına alındığını hatırlatan Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, o tarihten bu yana Sinop limanına lüks kruvaziyer gemilerinin uğrak yeri haline geldiğini söyledi.

Tosun, "Kruvaziyerlerin bir limana uğraması, sabah limana yanaşıp, akşam saatlerinde limandan ayrılması, taşıdığı turistlerin ilgili liman kentinde gezmeleri, alışveriş yapmaları liman kentine sosyoekonomik bakımdan pozitif katkı sağladığı bir gerçektir. Kent yaşamında renkliliğin yanı sıra, bu konudaki ekonomik girdi de önem arz etmektedir. Bu noktada Sinop Limanı ağırlığını hissettirmeye başladı" diye konuştu.

Bu haber toplam 1018 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.