1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Karadeniz'de hamsi bereketi: 100 ton hamsi avlandı
Karadeniz'de hamsi bereketi: 100 ton hamsi avlandı

Karadeniz'de hamsi bereketi: 100 ton hamsi avlandı

Karadeniz'de tutulan hamsi balıçıların yüzünü güldürdü. Sinop açıklarında iki günde 100 tona yakın hamsi avlandığı belirtildi. Hamsinin bol avlanılması sonucu hamsi fiyatlarında da azalma bekleniyor.

A+A-

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; limana getirilen hamsilerin büyük bir bölümü kamyonlara yüklenerek un yapılmak üzere fabrikalara gönderilirken, geri kalan bölümü ise tezgahlarda satışa sunuldu.

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, hamsi sezonun ilk günlerinin bereketli geçtiğini söyledi. Hamsi avcılığının yanında palamut avının da devam ettiğine işaret eden Bayrak, uzun yıllar sonra iki balığı aynı anda bol miktarda avlama imkanı bulduklarını anlattı. Sezon başlarında hamsinin bol olmasını normal karşıladıklarını ifade eden Bayrak, şöyle konuştu:

"Hamsi sezonu bizim açımızdan bereketli başladı. Sinop açıklarında ağlarını denize bırakan balıkçılarımız, tekneleri hamsi ile dolu bir şekilde limana dönüyorlar. Hamsi bol olunca tabii ki bir bölümü un yapılmak üzere fabrikalara gönderiliyor. Geri kalanı ise tezgahlarda satışa sunuluyor. Bolluk ne kadar daha devam eder bilemeyiz. Çünkü genelde sezon başlangıçlarında hamsi bol olur. Daha sonraki günlerde azalmaya başlar. İnşallah bu sene bolluk süreklilik gösterir ve aynen devam eder."

hamsi.jpg

"Çok şükür av sezonumuz bereketli geçiyor"

Balıkçı Feridun Özkan ise palamudun ardından hamsinin de yüzlerini güldürdüğünü dile getirdi. 

Ağlarına şu an itibarıyla bol miktarda hamsi takıldığını vurgulayan Özkan, "Allah bu sene bize yardımcı oluyor ve çok şükür av sezonumuz bereketli geçiyor. Palamudun ardından şimdi hamsi bolluğu yaşanıyor. Hem biz kazanıyoruz hem vatandaş ucuz bir şekilde hamsi tüketiyor. Eğer hamsi avı böyle devam ederse son yılların en iyi sezonunu yaşamış olacağız" ifadesini kullandı.

Bu haber toplam 2966 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.