1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Karadeniz'de orkinos bolluğu yaşanıyor
Karadeniz'de orkinos bolluğu yaşanıyor

Karadeniz'de orkinos bolluğu yaşanıyor

Genellikle Akdeniz ve Ege denizinde bolca görülen orkinos balıkları Karadeniz'de de kendini göstermeye başladı.

A+A-

Genellikle Akdeniz ve Ege denizinde bolca görülen orkinos balıkları Karadeniz'de de kendini göstermeye başladı.

Sinop açıklarında Kolon Balıkçılık tekneleri tarafından kiloları 35 ile 120 kilo arasında değişen yaklaşık 200 tane orkinos balığı avlandı.

Göçmen balıklar olarak bilinen ve kendilerinden küçük balık türleriyle beslenen orkinosların, tirsi, uskumru, palamut, gibi balık sürülerini kovalama sonucunda Karadeniz'e gelmiş olabileceği belirtiliyor.

Saathane Meydanı'nda bulunan balıkçı tezgâhların da satışa sunulan orkinoslar dilimlenerek kilosu 15 TL'den satışa sunuluyor.

Orkinos bolluğunun balıkçılar ve vatandaşlar için iyi bir fırsat olduğunu belirten balıkçı İsmail Güngör, fazla yakalandığı için öncen 25 TL'ye satılan balığın kilosunun 15 TL'ye düştüğünü söyledi. Güngör, gelişmiş olması nedeniyle balığın kılçıklarının kemikleşmiş şekilde olduğunu ve etinin çok rahat tüketilen ve lezzetli bir balık olduğunu kaydetti.

Samsun Su Ürünleri Komisyoncuları Derneği Başkanı Davut Kıyak ise orkinos balığının Karadeniz'de son zamanlarda bolca görülmesinin bir şans olduğunu ve etinin insana güç ve enerji verdiğini dile getirdi.

Öte yandan balıkçı tezgâhlarında balık fiyatları ise şu şekilde: "Deniz çuprası 15 TL, Levrek 12 TL, Somon 8 TL, Palamut'un tanesi 7 TL, Alabalık 7 TL, Kefal 4 TL, Mezgit ise 3 TL"

Zaman

Bu haber toplam 862 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.