1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Karadeniz’de 'Zindandelen balığı' sürprizi
Karadeniz’de 'Zindandelen balığı' sürprizi

Karadeniz’de 'Zindandelen balığı' sürprizi

Karadeniz'e açılan Akçakocalı balıkçılar, genellikle  Marmara ve Karadeniz'de sonbahar aylarında görülen ancak nadir rastlanan "zindandelen balığı" ile  kıyıya yanaştı.

A+A-

Düzce'nin Akçakoca ilçesinde balıkçılar, palamudun büyüğü olan ve nadir rastlanan  "zindandelen balığı" ile kıyıya yanaştı

Karadeniz'e açılan Akçakocalı balıkçılar, genellikle  Marmara ve Karadeniz'de sonbahar aylarında görülen "zindandelen balığı" ile  kıyıya yanaştı.

Akçakoca Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı Mustafa Karakaş, zindandelen balığının Karadeniz'de bu mevsimlerde  görülebilen bir balık türü olduğunu söyledi.

Palamudun büyük olanına bu ismin verildiğini aktaran Karakaş,  "Palamudun büyüğüne bu ad verilir. Genelde 70 ile 100 santimetre arasında  değişir. Yemesi çok lezzetlidir. Özellikle ızgarası ve fırında olursa harika bir  tadı olur. Herkesin bu balığının tadına bakması gerekir." dedi.

20 yıldır balıkçılıkla uğraşan Engin Tınaz (52) da palamut zamanı az  da olsa balıkçı ağlarına bu balığın takıldığını söyledi.

Çok fazla avlanılan bir balık türü olmadığını dile getiren Tınaz, "Çok  az sayıda avlara takılır. Bir ve ikiden fazla takılmaz. Mevsimsel olarak bu  mevsimde avlanılır ancak mevsim bittiğinde bu balık görülmez. Avı atan  balıkçılarımıza denk gelirse yakalanır." diye konuştu.

Tınaz, bu balığın 3,5 kilogram civarında olduğunu ve tanesinin 80 liradan satıldığını ifade etti.

Vira Haber

Bu haber toplam 8156 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.