1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. "Karanlığı aşalım özgürlüğe olta atalım"
"Karanlığı aşalım özgürlüğe olta atalım"

"Karanlığı aşalım özgürlüğe olta atalım"

"Karanlığı aşalım özgürlüğe olta atalım" etkinliği görme engelli kardeşlerimiz için bu hafta sonu Sarıyer'de düzenlendi.

A+A-

Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu Göz Nurunu Koruma ve Göz Eşeliği Komitesi, Altınokta Körler Vakfı, Sarıyer Belediyesi ve Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu ASOF'un ortak organizesi ile düzenlenen "Karanlığı aşalım özgürlüğe olta atalım" etkinliği görme engelli kardeşlerimiz için bu hafta sonu Sarıyer'de düzenlendi.

Mevsimlerin renkleri  ve duyguları vardır. Sonbaharın gelişi ile birlikte doğa yavaş yavaş yeşilin tonlarını terk ederek yerini sarıdan kırmızıya envai çeşit tonla süsler kendini. Sarı tonlar, kırmızı tonlar arasında bir çümbüş başlar ve bir hüzün kaplar ortalığı. Kırlarda hüznün adı sonbahardır.

Denizde ise hayat tam tersinedir. Kırları hüzne boyayan sonbahar denizleri yeşilden maviye onlarca tona boyar ve neşenin çoşkunun cümbüşünü getirir sulara, kıyılara ve ekmeğini sulardan çıkaran balıkçılara.

Sonbahar İstanbul boğazında cümbüşlü bir göç zamanıdır. Sıraya girer Palamut, Lüfer ve diğeri. Ağustosun sonlarında önce yavaş yavaş giderek artan bir yoğunlukta Karadeniz’den önce Marmara sonrasında da bazıları için Atlantik’e kadar sürecek bir göç başlar.

Sonbahar aynı zamanda bereketin adıdır İstanbul boğazı ve Marmara’da. Denizden balıkçıya, balıkçıdan dükkânlara ve sofralarımıza kadar uzanan bu bereketten amatör balıkçılar da nasibini alır. Kamışları ve oltalarıyla İstanbul boğazında aynı zamanda bir amatör balıkçı bayramıdır sonbahar.

Bu hafta sonu bir sosyal sorumluluk projesi olarak görme engelliler için Sarıyer’de bir etkinlik düzenlendi.

Uluslararası Lions 118-T Yönetim Çevresi Federasyonu Göz Nurunu Koruma ve Göz Eşeliği Komitesi, Altınokta Körler Vakfı, Sarıyer Belediyesi ve Amatör ve Sportif Olta Balıkçılığı Federasyonu ASOF' un düzenlediği bu etkinlikte Sarıyer’de toplanan görme engelli arkadaşlarımız, kardeşlerimiz denize olta attılar. Sarıyerliler ve başka semtlerden gelen birçok insan da bu etkinlikte onları yalnız bırakmadı. Onlarla birlikte, onların heyecanını ve mutluluklarını gerçek bir samimiyetle paylaştılar. Güzel bir gün yaşandı dün Sarıyer’de bu güzelliği bozan tek şey ise oltaların atıldığı yerde avcılık yapan büyük gırgır motorları oldu. Kıyıdan atılan oltalarla kavun büyüklüğündeki gırgır mantarlarının yan yana verdiği fotoğrafın anlamını bozan ama bir o kadar da Türkiye balıkçılığının tüm gerçekliğini tüm çıplaklığı ile ortaya koyan ironik bir kolajdı.

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1611 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.