1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Karasu lojistiğin merkezi olacak
Karasu lojistiğin merkezi olacak

Karasu lojistiğin merkezi olacak

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Karasu'nun çok önemli değerlere sahip olduğunu söyledi.

A+A-

Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Karasu'nun çok önemli değerlere sahip olduğunu söyledi.

Karasu taşımacılığın lojistik merkezi olacak!
Doğa Marmara Kalkınma Ajansı, Karasu’nun Vizyonunu ve Bölgesel Kalkınmadaki Rolünü Belirleme Çalıştayı düzenledi. Carpediem Otel’de gerçekleştirilen çalıştaya Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, İl Genel Meclisi Başkanı Fethi Sarıoğlu, sivil toplum örgütü temsilcileri, dernek ve oda başkanları, akademisyenler ve Karasulu yöneticiler katıldı.

Çalıştay’ın açılış konuşmasını yapan Sakarya Valisi Mustafa Büyük, Karasu’nun çok önemli değerlere sahip olduğunu söyledi. Vali Büyük, “Karasu sanayi anlamında olsun turizm anlamında olsun çok önemli potansiyele sahip. Sadece Maden Deresi bile bu potansiyelini ortaya koymaya yetecek nitelikte. Karasu’nun bu potansiyelini mutlaka değerlendirmeliyiz. Hep beraber geleceği planlamak zorundayız” dedi. Vali Mustafa Büyük’ün ardından bir konuşma da İl Genel Meclisi Başkanı Fethi Sarıoğlu yaptı. Fethi Sarıoğlu, Karasu’nun Sakarya için çok önemli olduğunu belirterek, çalıştayı çok önemsediklerini söyledi.

Güçlü ve zayıf yönlerimiz var
Çalıştayın ilk bölümünde Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu da bir konuşma yaptı ve önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Toçoğlu, Karasu’nun taşımacılığın lojistik merkezi olabileceğini söyledi. ‘Zayıf yönlerimizi güçlendirmeliyiz’ diyen Başkan Toçoğlu, “Şunu çok iyi biliyoruz ki, gerek Sakarya, gerekse de Karasu olarak güçlü ve zayıf yönlerimiz var. Bu süreçte, güçlü yönlerimizi geliştirmek, zayıf yönlerimizi güçlendirmek durumundayız. Bizlere sunulan fırsatları değerlendirmek zorundayız. Biliyorsunuz Sakaryamız, Türkiye’nin sanayileşme düzeyi en yüksek bölgesinde yer alıyor. İstikrarlı bir nüfus artışı ve göç yaşanıyor. Orta-üst gelir grubu teşebbüsü olarak ortaya çıkan KOBİ’lerin Sakarya’daki yatırım potansiyeli yüksek. Tam bir kavşak bölgede bulunuyoruz. Sakarya, sadece ırkların, kültürlerin buluşma noktası değil sermayenin ve malların da buluşma noktası olmalıdır. Karasu’ya gelince… Limanlarımız yapılıyor, demir yollarımız yakında hayata geçecek, karayolumuz zaten var. Eğer yanlış yapmaz ve doğru kararlar almaya devam edersek, Karasu, kara, deniz ve demiryolu taşımacılığının lojistik merkezi haline gelecektir” dedi.

Ortak akıl çağrısı
Karasu için ortak akıl çağrısı yapan Başkan Zeki Toçoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Karasu, doğasıyla, tarımıyla, ticaretiyle, çevreye duyarlı sanayisiyle ve özellikle de konumuyla bölgenin cazibe merkezi olma yolunda hızla ilerlemektedir. Fakat bizler bir taraftan günlük sorunlarla uğraşırken, diğer taraftan büyük düşünmek ve kafamızı kaldırıp ileriye doğru bakmak zorundayız. Başta imarlaşma, şehirleşme ve sanayileşme olmak üzere ilimizi, hatta bölgemizi bir bütün olarak değerlendirmeliyiz. Ve en önemlisi de Karasu’nun hak ettiği konuma yükselmesi için ortak bir akıl oluşturmalıyız. Her şeyi uzun uzun tartışmalıyız. Tartışalım, konuşalım. Ayağımız yere sağlam bassın, bazı şeyler zihnimizde netleşsin. Sakarya Büyükşehir Belediyesi olarak bizler, çözüme dönük adımlar atarak sorunlara bütüncül yaklaşmaya çalışıyoruz. Bilinçli kentleşmeden, çevreye duyarlı sanayileşmeden, sürdürülebilir kalkınmadan ve temiz enerjiden yana tavır alıyoruz.”

1.20110314105205.jpg

Yasasakarya

Bu haber toplam 903 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.