1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardak açıklarında Türk ve Yunan botları çarpıştı
Kardak açıklarında Türk ve Yunan botları çarpıştı

Kardak açıklarında Türk ve Yunan botları çarpıştı

Kardak yakınlarında Yunan Donanması'na ait bir hücumbot, Türk Sahil Güvenliği'ne ait bir botu sıkıştırdı. Cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde, Yunan hücumbotunun, Türk Sahil Güvenlik botuna çarpması da görülüyor.

A+A-

Ege Denizi’nde Kardak kayalıkları yakınında dalaşan Yunan Sahil Güvenlik Botu ile Türk Sahil Güvenlik Botu arasında temas oluştu; iki botta da herhangi bir hasar yok.

Yunan Sahil Güvenlik Komutanlığı’na bağlı Nikiforos adlı botun dün akşam saatlerinde Kardak kayalıkları yakınında Türk karasularına girdiğini gören Türk Sahil Güvenlik botu bölgeye gitti.

 Önce anons ile Yunan sahil Güvenlik botunu uyararak Türk karasularından çıkması istenen Nikiforos adlı bot sınır ihlaline devam edince Yunan Sahil Güvenlik Botu ile Türk Sahil Güvenlik Botu arasında kısa süreli temas oldu.

Yaşanan dalaşın ardından tehlikeli manevra yapan Yunan Sahil Güvenlik Botu ile Türk Sahil Güvenlik Bbotu çarpıştı. Olaydan sonra Yunan Sahil Güvenlik Bbotu Türk karasularını terk ederken yaşanan temasta her iki botta da herhangi bir maddi hasarın olmadığı öğrenildi.

Olayı Yunan haber siteleri ile Fransız basın ajansı AFP yaptığı haberde, Türk Sahil Güvenlik botunu suçladı.

 

 

KARDAK KRİZİ

Kardak kayalıkları nedeniyle 1996 yılında Türkiye ile Yunanistan savaşın eşiğine gelmişti. Kriz, Ocak 1996’da Figen Atak adlı Türk yük gemisinin Kardak kayalıklarında karaya oturmasıyla başlamıştı. Her iki ülke geminin kendi karasuları içerisinde olduğunu ileri sürmüş, Yunan donanmasının kayalıklardan birine asker çıkarması ve Yunan bayrağı dikmesiyle kriz büyümüştü. 31 Ocak 1996 günü Türk SAT komandoları diğer Kardak kayalığına çıkarak Türk bayrağı dikmişti.

kardak_bot.jpg

kardak_bot1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7239 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.