1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardak krizi yetmedi, şimdi ki kriz sivil denizciler!
Kardak krizi yetmedi, şimdi ki kriz sivil denizciler!

Kardak krizi yetmedi, şimdi ki kriz sivil denizciler!

Yunanistan limanında ki M/V Makbule Ana isimli Türk gemisinin çarkçıbaşısı Cengiz Uygur, limanda fotoğraf çektiği için gözaltına alındı.

A+A-

Son günlerde Kardak adalarında başlayan Türk-Yunan gerginliği sürerken, bir Türk denizcinin Yunanistan’da fotoğraf çekmesi yeni bir krize neden oldu. Türk bayraklı M/V Makbule Ana adlı 84 metre boyundaki kargo gemisinin çarkçıbaşısı Cengiz Uygur, yüklerini boşaltmak için girdikleri Elefsis Limanı’nda fotoğraf çektiği için gözaltına alındı.

İzmit’ten aldığı 3 bin 600 ton rulo sacı, Atina’nın kuzeyindeki Elefsis Limanı’na götüren Boğaziçi Denizcilik’e ait M/V Makbule Ana adlı geminin çarkçıbaşısı Cengiz Uygur, her denizcinin yaptığı gibi köprüüstünden limanı izlemeye başladı. Bu sırada cep telefonu ile limanın fotoğrafını çeken Cengiz Uygur’u, gemiyi limana yanaştıran Yunan kılavuz kaptan uyardı.

cengizuygur.jpg

Ajanlıkla suçlanıyor

Ticari bir liman olmasına rağmen çarkçıbaşının görüntü almasına büyük tepki gösteren Yunan kaptan, fotoğrafların silinmesini istedi. Bunun üzerine Uygur fotoğrafları kılavuz kaptanla sildi. Kılavuz kaptanın ihbarı üzerine gemiye gelen liman polisi, çarkçıbaşı Uygur’u gözaltına aldı. Uygur’un üzerinden Deniz Kuvvetleri Komutanlığı’ndan emekli olduğuna dair astsubay kimliği çıkınca, emekli astsubayın gemiye Türk ajanı olarak bindiği ve limanı görüntülediğini iddia edildi.

Mahkemeye sevk edilen Uygur için Boğaziçi Denizcilik’ten avukat ve tercüman Yunanistan’a gitti. Yunanistan’daki Türk Büyükelçiliği’nin de tercüman ve avukatla görüştüğü ve Türk Dışişleri Bakanlığı’nın da bilgilendirildiği öğrenildi. Uygur’un 2 gün içinde Pire’deki mahkemeye çıkartılacağı vurgulandı.

makbule_ana-(1).jpg

Serbest bırakıldı ancak 9 Şubat'ta mahkemesi var

Casusluk iddialarıyla gözaltına alınan çarçıbaşısı Cengiz Uygur, işlemlerinin tamamlanmasının ardından serbest kaldı. Yunanistan'da bulunan Uygur'un kısa süre içerisinde Türkiye'ye geleceği; ancak konuyla ilgili 9 Şubat'ta mahkemenin devam edeceği öğrenildi.

Haber: Gökhan Karakaş / Milliyet

Bu haber toplam 3270 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.