1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kardak'ta sıcak saatler
Kardak'ta sıcak saatler

Kardak'ta sıcak saatler

Kardak’taki gerginlik nedeniyle devriye gezen Sahil Güvenlik Komutanlığı, düzensiz göçle de mücadele ediyor. Yunanistan’a giden bir botu Kardak yakınlarında durduran ekipler, 56 Pakistanlı göçmeni yakaladı.

A+A-

Türkiye ve Yunanistan’ı 1996’da savaşın eşiğine getiren Kardak krizinin üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen Ege denizinin güneyinde sıcak saatler yaşanıyor. Yunan Dışişleri Bakanı’nın 21 yıl önce hayatını kaybeden 3 Yunan subay için helikopterle çelenk atmasının ardından tırmanan gerginlik nedeniyle Sahil Güvenlik Komutanlığı'na bağlı gemi ve botlar devriyelerini artırdı. Yunanistan'ın adalara yapabileceği bir hareketi engellemek için alarm seviyesinde görevini sürdüren Deniz Kuvvetleri Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, bir yandan da göçmenlerle mücadele ediyor. 

Önünü kestiler

Kardak adaları çevresinde göçmenlerin kullandığı rotalar üzerinde devriyelerini sürdüren TCG Kaş adlı karakol gemisi, önceki gece bir botun Yunanistan'a doğru yola çıktığını belirledi. Şişme botun önünü kesen karakol gemisinin haber verdiği sahil güvenlik ekipleri ise Pakistan uyruklu 56 göçmeni yakaladı. Sahil Güvenlik Güney Ege Grup Komutanlığı, sorumluluk sahası içindeki çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Kaynak: Milliyet / Gökhan Karakaş

Bu haber toplam 2193 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.