1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Kargo gemisi alabora oldu : 1 ölü, 5 kayıp
Kargo gemisi alabora oldu : 1 ölü, 5 kayıp

Kargo gemisi alabora oldu : 1 ölü, 5 kayıp

Çin'de bir kargo gemisinin alabaro olması sonucu ilk belirlemelere göre bir kişi hayatını kaybetti, beş kişiden ise haber alınamıyor

A+A-

Çin'in orta kesiminde bir kargo gemisinin alabora olması sonucu bir kişinin yaşamını yitirdiği ve 5 kişiden haber alınamadığı bildirildi.

Şinhua ajansı, geminin Yangzı nehrinin Hubey eyaletine bağlı Huanggang kentindeki Çiçun ilçesi bölümünde kaza yaptığını ve gemideki 6 mürettebatın suya düştüğünü duyurdu.

Olay yerine gönderilen kurtarma ve sağlık ekiplerinin yaralı bir kişiyi nehirden çıkardığı ancak şahsın kurtarılamadığı belirtildi. Gemideki 9 kişi bulunuyordu. 5 mürettebata henüz ulaşılamadı.

Olayın ardından kurtarma ekiplerinin nehirden çıkartmayı başardıkları bir kişi, tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kurtarılan diğer üç kişinin sağlık durumunun ise iyiye gittiği ifade edildi.

Arama kurtarma çalışmalarına 23 kurtarma botu ve 200'den fazla kurtarma görevlisi katılıyor. Bin 900 ton yük taşıma kapasitesine sahip kargo gemisinin, 75,5 metre uzunluğunda ve 11,4 metre genişliğinde olduğu açıklandı.  

Vira Haber

Bu haber toplam 6336 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.