1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Karşıyaka'da Sahil 'Deniz Marulu' Yosunlarla Doldu
Karşıyaka'da Sahil 'Deniz Marulu' Yosunlarla Doldu

Karşıyaka'da Sahil 'Deniz Marulu' Yosunlarla Doldu

İzmir'in Karşıyaka sahilinde şaşırtan bir görüntü ortaya çıktı. Sahil, halk arasında 'deniz marulu' olarak bilinen yeşil renkli yosunlarla kaplandı. Belediye ekipleri temizliğe başladı.

A+A-

Dün Bostanlı sahiline spor yapmaya gelenler, denizde yeşil renkli yosunlar göründe durumu belediye ekiplerine bildirdi. Denizdeki maddenin, halk arasında 'deniz marulu' olarak bilinen 'ulva lactuca' olduğu ortaya çıktı. Ekipler, fileli kepçelerle yosunları kenardan temizlemeye başladı. Konuyla ilgili konuşan Ege Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baha Büyükışık, deniz marullarının zehirli ya da insan sağlığına zararlı olmadığını, ancak kentte kötü kokuya yol açabileceğini ve bu nedenle kaldırılması gerektiğini anlattı.

dha1-1-12495302-660x441.jpg

"KALDIRILMASI ŞART"

Ayberk Kakıç isimli vatandaş, rüzgârın etkisiyle bu yosunların gelebilme ihtimalinin olduğunu söyleyerek, "Akşam üzeri şehri koku bastığı doğru, özellikle de Karşıyaka'yı. Bunların kaldırılması gerekir" dedi.

Bir diğer vatandaş Mehmet Balım ise, "Bunlar neden oluşmuş, teknik yönünü bilmiyorum ama çok kötü koku yapıyor. Bu şekilde palyatif tedbirlerle bu işin çözüleceğini zannetmiyorum. Ciddi bir koku oluyor, özellikle güneşli günlerde çok daha fazla koku yapıyor. Bu iş burada zaman zaman oluyor, ancak bu yıl gördüğüm kadarıyla bu yıl biraz daha fazla. Zannediyorum, buradaki denizin sığ olmasıyla alakalı olabilir. Ancak kesinlikle tedbir gerekiyor" şeklinde konuştu.

"YAPILAN ÇÖZÜM DEĞİL"

Cem Akbaba ise, "Bu buraya sürekli gelen, nereden geldiği belli olmayan bir pislik. Ekiplerin toplamalarını izliyorum, bana oyuncak gibi geliyor. Bu yaptıkları çözüm değil. Senede 1-2 defa oluyor bu ve her şekilde koku yapıyor. Ben sabah erken geliyorum, rahatsız olmuyorum ama koku yaptığı bir gerçek" diye konuştu.

Vira Haber

Bu haber toplam 9445 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.