1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kartal’da Denize Gözlem İstasyonu Kuruldu
Kartal’da Denize Gözlem İstasyonu Kuruldu

Kartal’da Denize Gözlem İstasyonu Kuruldu

 Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü tarafından Kartal’da denize gözlem istasyonu kuruldu.

A+A-

İstasyon, deprem öncesi ve sonrası afetleri tespit ederek verileri Kandilli Rasathanesi'ne iletecek.
Kartal Belediyesi tarafından lojistik imkanları sağlanan ve Kandilli Rasathanesi tarafından yapılan gözlem istasyonu, Kartal Dragos Su Sporları iskelesine kuruldu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü tarafından kurulumu yapılan istasyon Kartal’da sismik hareketleri ve deniz suyu seviyesinin sürekli olarak izlenmesini sağlayacak. İstasyon tarafından toplanan veriler eş zamanlı olarak Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırmaları Enstitüsü’ne iletilecek. İstasyon sayesinde deprem öncesi ve sonrasında oluşabilecek afetler tespit edilecek.

“Deprem öncesi ve sonrası oluşabilecek afetlere ilişkin bir uyarı sistemi”
Gözlem istasyonunun kurulma aşamasında bulunan Kartal Belediye Başkanı Gökhan Yüksel, “Kandilli Rasathanesi ile ortak yürüyen bir proje. Kartal’ın 14 noktasına deprem hareketlerini ölçebilmek için sismik noktalarımızı da kurmuştuk. Gemlik depreminin yansımalarını ve Kartal’da ki zeminlere etkisini bir analiz halinde görmeye başladık. Burada kuracağımız istasyon ile Allah korusun deprem ve deprem sonrası oluşabilecek tsunami gibi bir afette denizin gelgit yaşaması, çekilmesi veya tsunamiye dönüşmesiyle alakalı bir uyarı sistemi” dedi.

Vira Haber 

Bu haber toplam 843 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.