1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kartal'da Kabotaj yelken yarışlarıyla kutlandı
Kartal'da Kabotaj yelken yarışlarıyla kutlandı

Kartal'da Kabotaj yelken yarışlarıyla kutlandı

Kartal Belediyesi’nin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlediği yelken yarışları, ödül töreni ile sona erdi.

A+A-

Kartal Belediyesi’nin 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kapsamında düzenlediği yelken yarışları, ödül töreni ile sona erdi. Kartal Dragos koyunda gerçekleşen ve üç gün süren yarışlar, Kartal Belediyesi, Temiz Enerji Vakfı ve Marina Dragos Yelken İhtisas Kulübü işbirliğiyle düzenlendi.

 

Dört kategoride düzenlenen yarışmada sporcular, Kartal Belediye Başkanlığı Kupası, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kupası, Temiz Enerji Vakfı Kupası ve İstanbul Optimist İl Birinciliği kupaları için yelken açtı. Sporcuların kıyasıya mücadele ettiği yarışlarda dereceye girenlere kupalarını takdim eden Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz, genç sporcuları tebrik ettiğini vurgulayarak, 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’na değindi. Yelken sporlarının gençlerde karar verme yeteneğini geliştirdiğini ve bu yüzden bu sporu desteklediğini belirten Öz, Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın ülke denizlerini özgür bir şekilde kullandığımızın resmi nişanesi olduğunu ve şampiyona yarışan gençlerin Kabotaj Bayramı’nın anlam ve önemini kavradıklarını kaydetti.

 

Şampiyonanın genel birincilerinden olan Marmara Yelken Kulübü sporcusu Göktuğ Gültekin, dedesinin ve dayısının yardımı ile başladığı spor dalında dünya şampiyonluğuna kadar uzanmak istediğini söyledi. Yarışmanın bir diğer birincisi olan Yelken Kulübü sporcusu Zeynep Berin Göl, yarışmada kazandığı ödüllerin gelecek spor yaşamında önemli etkisi olduğunu belirtti.

4 kategoride düzenlenen yarışlarda birinci olan sporcular ise şöyle:

 

İstanbul Optimist İl Birinciliği Genel

1- Göktuğ Gültekin, 2- Efe Urçar, 3- Zeynep Berin Göl

 

Kartal Belediye Başkanlığı Kupası

1- Göktuğ Gültekin, 2- Efe Urçar, 3- Zeynep Berin Göl

 

Temiz Enerji Vakfı Kupası Genel

1- Göktuğ Gültekin, 2- Mehmet Sarp İşman, 3- Zeynep Berin Göl

 

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı Kupası Genel

1- Zeynep Berin Göl, 2- Emir Hakan Ordu, 3- Ece Asya İkizler

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1341 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.