1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Kasımda en çok balık fiyatları arttı
Kasımda en çok balık fiyatları arttı

Kasımda en çok balık fiyatları arttı

Kocaeli Ticaret Odası’nın aylık fiyat hareketleri araştırmasının kasım ayı raporu açıklandı. KOTO’nun araştırmasında fakirlik sınırına yakın 4 kişilik ailenin kasım ayında mutfak masrafı yüzde 1. 27 oranında artarak 677,23 TL’ye yükseldi.

A+A-

Kocaeli Ticaret Odası’nın aylık fiyat hareketleri araştırmasının kasım ayı raporu açıklandı. KOTO’nun araştırmasında fakirlik sınırına yakın 4 kişilik ailenin kasım ayında mutfak masrafı yüzde 1. 27 oranında artarak 677,23 TL’ye yükseldi. Kasım ayında en yüksek artış yüzde 8. 5 ile balık fiyatlarında gözlendi. Bu ürün grubunu % 2,98 oranındaki artış ile temel gıda maddeleri, % 1,92 ile sebze fiyatları izledi.

Kasım ayı içerisinde genel bir değerlendirme yapıldığında kuruyemiş fiyatlarında % 4,41 oranında düşüş gerçekleşti. Bu ürün grubunu temizlik ürünleri %1,82’lik azalış ile takip etti. Diğer yandan da kırtasiye fiyatlarında % 0,62 oranında azalma gerçekleşti.

Geçen yıl 606 TL’ydi

Ay içerisinde kurşunsuz 95 oktan benzin fiyatlarında % 1,34, 97 oktan benzinde ise % 2,17, motorin fiyatlarında %3,28 oranında oranlarında artış gerçekleşirken LPG fiyatlarında %6,36 oranında artış görüldü.

Dolar bir önceki aya göre % 3,47 oranında artarken, Euro’da bir önceki aya göre % 2,89 azalış gözlemlendi. Cumhuriyet altını son işlem günü itibarı ile bir önceki aya göre % 6,98 oranında artış kaydetti.

4 kişilik bir ailenin 2009 Kasım ayında 606,04.-TL olan mutfak bütçesi, geçen bir yıllık süre zarfında % 11,75 artış kaydedildi.

KOTO’nun araştırmasına göre beyaz eşya, giyim eşyası, ev tekstili, sağlık harcamaları, gazete fiyatları, diğer içecek grubu ile kişisel bakım harcamalarında bir önceki aya göre bir değişiklik olmadı.

TÜİK’in raporu daha farklı

Bu arada, aynı süreyi kapsayan süreçle ilgili Türkiye İstatistik Kurumu(TÜİK) Kocaeli Bölge Müdürlüğü de rapor yayınladı. Kocaeli ile birlikte Sakarya, Düzce, Boylu ve Yalova illerini kapsayan ortak araştırma kapsamında kasım ayında bölgemizdeki enflasyon artışı % 0. 03 oldu. 2009 Kasım ayı ile bu yılın aynı dönemindeki yıllık süreçteki artış ise % 7. 53 oldu. Türkiye ortalaması ise % 8. 59 olurken, bölgemizdeki artış Türkiye ortalamasının altında oldu.

Bölgede kasım ayında en yüksek artış % 5. 16 oranı ile giyim ve ayakkabı, en büyük düşüş ise % 1. 48 ile gıda ve alkollü içecekler grubunda gözlendi.

 

Özgür Kocaeli

Bu haber toplam 886 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.