1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Katip Çelebi Üniversitesi kuruluyor
Katip Çelebi Üniversitesi kuruluyor

Katip Çelebi Üniversitesi kuruluyor

Katip Çelebi Üniversitesi'nin Bergama'da kurulması için belediye atağa geçti

A+A-

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 7 ile Yeni Devlet Üniversitesi kurulmasını öngören tasarının kabul edilmesinden sonra İzmir'de kurulması düşünülen Katip Çelebi Üniversitesi için Bergama Belediyesi tarafından çalışma başlatıldı. Belediye Meclisinde konuşan Başkan Mehmet Gönenç, Katip Çelebi Üniversitesi'nin ilçede kurulabilmesi için yer tespiti ve uygun alanların tahsisi konusunda çalışma yapmak üzere yetki istedi. Önerge oy birliğiyle kabul edildi.

Üniversite için yer tahsisi ile ilgili hızlı bir çalışmanın yapılması gerektiğini belirten Belediye Başkanı Mehmet Gönenç; "Bu üniversite için İzmir'in ilçelerinden çok talep var. Üniversitenin kuruluş kararına göre toplam on fakülte kurulması hedefleniyor. Bu fakülteler için geniş alanlar gerekmekte. Arazi tespiti ve gerekli İmar düzenlemeleri için çalışma yapılmadan üniversiteye talip olmak gerçekçi bir yaklaşım değil. Bu nedenle öncelikle belediye olarak bu çalışmaları başlatacağız. İmar işlerinin bu konuda belirlediği alanlar üzerinde hızlı bir şekilde çalışarak ilçemize Katip Çelebi Üniversitesini kazandırmalıyız. Üniversite için kentteki diğer Sivil Toplum Örgütleri, Dernekler ve Siyasi Partilerle birlikte çalışmaya hazırız" dedi.

Katip Çelebi Üniversitesi'nin fakülte, yüksekokul ve enstitüleri şöyle olacak; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi, Orman Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Gemi İnşaatı ve Denizcilik Fakültesi, Su Ürünleri Fakültesi, Turizm Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sosyal Bilimler Enstitüsü, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü.

Bu haber toplam 863 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.