1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Keban`da Tekne imalatı başladı
Keban`da Tekne imalatı başladı

Keban`da Tekne imalatı başladı

Elazığ’da Liman Başkanlığı’nın kurulmasının ardından Keban’da yeni iş sahaları kurulmaya başlandı. Alabalık üretiminde söz sahibi olan Keban’da tekne imalatına da başlandı.

A+A-

Keban’da yeni iş sahaları kurulmaya başlandı. Alabalık üretiminde söz sahibi olan Keban’da tekne imalatına da başlandı.

Elazığ’da Liman Başkanlığı’nın kurulmasının ardından Keban’da yeni iş sahaları kurulmaya başlandı. Alabalık üretiminde söz sahibi olan Keban’da tekne imalatına da başlandı.

Alabalık üretiminin büyük bir şekilde geliştiğini belirten Elazığ İç Sular Birliği Başkanı Tuncay Kaya, “Keban ve Karakaya Baraj Gölünde yaklaşık 80’nın üzerinde Alabalık üretme tesisi mevcuttur. Tesisler çoğalınca ihtiyaçlarda büyümektedir. Balıkçılığın temel malzemelerinden biri olan tekne ise artık Keban’da yapılmaya başlandı. İstanbul Gemi Tersanesinde çalışan Usta Adem Avşar ile Mehmet Baki Bizler, Keban’a gelerek, tekne imalatına başladılar.” dedi.

Tuzla Gemi imalatında büyük bir krizin yaşandığını ve işsiz kaldıklarını belirten Usta Adem Avşar, “Duyduk ki Elazığ’da Liman Başkanlığı kurulmuş. Biz de Keban’a geldik. Burada büyük bir eksikliği hissedilen tekne imalatına karar kıldık. Yetkililerle yaptığımız görüşmeler neticesinde, bize tahsis edilen yerde tekne imalatına başlamış bulunmaktayız. 26 yıllık tecrübelerimizle artık Kebanlıları tekne yaptırmak için il dışına göndermeyeceğiz. Şu anda 9,5 metre uzunluğunda, 3,5 metre genişliğinde bir tekne imalatına başlamış bulunmaktayız. 8-14-12 metre uzunluğunda olanları da yapacağız. İnşallah ileride gemi de yaparız. Çünkü bu liman başkanlığı Elazığ’a Keban’a çok şeyler kazandıracaktır.” dedi.

Kebanlı balıkçılar ise ilçelerinde tekne imalatının başlanmasını sevinçle karşıladıklarını belirterek, “Elazığ’da Liman Başkanlığının kurulmasında emekleri olan başta Ankara’daki hemşerimiz Yücel Can olmak üzere herkese teşekkür ederiz. Bu liman başkanlığı Keban’ın çehresini değiştirecek.” dediler.

Ayrıntıhaber

Bu haber toplam 2080 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.