1. HABERLER

  2. SERBEST KÜRSÜ

  3. ‘Kelebekler’e bir ödülde Bükreş’ten geldi
‘Kelebekler’e bir ödülde Bükreş’ten geldi

‘Kelebekler’e bir ödülde Bükreş’ten geldi

Denizcilik sektörünün tanınmış isimlerinden Levent Karaçelik'in oğlu ünlü yönetmen Tolga Karaçelik Türkiye’ye yeni bir gurur daha yaşattı. Tolga Karaçelik imzalı "Kelebekler" filmine bir ödül de Bükreş Uluslararası Film Festivali'nden geldi.

A+A-

Marvel Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik'in yönetmen oğlu Tolga Karaçelik’in Kelebekler'ine bir ödül de Bükreş Uluslararası Film Festivali'nden geldi.

Hem gişedeki başarısı hem de festivallerden aldığı ödüllerle büyük ses getiren 'Kelebekler'e bir ödül de Bükreş'ten geldi. Marvel Denizcilik Yönetim Kurulu Başkanı Levent Karaçelik'in başarılı yönetmen oğlu Tolga Karaçelik’in filmi 'Kelebekler', Bükreş Uluslararası Film Festivali’nde 'En İyi Film Ödülü’ne layık görüldü.

Doğu Avrupa’nın önemli festivalleri arasında yer alan ve bu yıl 13’üncüsü düzenlenen Bükreş Uluslararası Film Festivali, 11-16 Haziran 2018 tarihleri arasında gerçekleştirildi. Çalışmaları nedeniyle törene katılamayan yönetmen Tolga Karaçelik, gönderdiği kısa bir video ile “Kelebekler”i bu ödüle layık gören herkese teşekkürlerini iletti.

Tolga Karaçelik, yazıp yönettiği bir garip aile komedisi “Kelebekler” ile Sundance Film Festivali 2018’de tarihi bir başarıya imza atarak, Dünya Sineması Büyük Ödülü’nü kazanan ilk ve tek yerli yapım oldu. Bartu Küçükçağlayan, Tuğçe Altuğ, Tolga Tekin, Serkan Keskin, Hakan Karsak, Ezgi Mola, Ercan Kesal gibi oyuncuların rol aldığı film, Avrupa prömiyerini ise 47. Uluslararası Rotterdam Film Festivali kapsamında yaptı.

30 Mart’ta Türkiye’de vizyona giren ve gişede büyük bir başarı elde eden film izle ayrıca, 37. Uluslararası İstanbul Film Festivali’nde Jüri Özel Ödülü ile En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü (Tolga Tekin); 29. Ankara Uluslararası Film Festivali’nde ise En İyi Yönetmen, En İyi Kadın Oyuncu (Tuğçe Altuğ), En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu (Gülçin Kültür Şahin) ve En İyi Kurgu (Evren Luş) ödüllerini kazandı.

Vira Haber

Bu haber toplam 5580 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.