1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kendi yaptıkları sallarla tur düzenliyorlar
Kendi yaptıkları sallarla tur düzenliyorlar

Kendi yaptıkları sallarla tur düzenliyorlar

Batman'ın Kozluk ilçesinde Yanarsu Çayı üzerinde kurulan Garzan Baraj Gölü'ne kıyısı olan köylerde yaşayanlar, kendi imkanlarıyla yaptıkları sallara tekne motoru takarak turlar gerçekleştiriyor.

A+A-

Batman'ın Kozluk ilçesinde Yanarsu Çayı üzerinde kurulan ve 2012 yılında su tutmaya başlayan Garzan Baraj Gölü'ne kıyısı olan köylerde yaşayanlar, kendi imkanlarıyla yaptıkları sallarla baraj gölünde tur düzenliyor.

Turlara katılanlar, baraj gölü üzerinde Bitlis sınırına kadar seyahat ederek göle kıyısı olan Norşin, Yenidoğan, Akçakışla, Yazılı, Köseli, Küsket ve Damarlı köylerini geziyor, yörenin doğal güzelliklerini görme imkanı buluyor.

Yaptığı sala tekne motoru takan ve tur düzenleyen Tuncay Yıldız, herkesi bölgenin doğal güzelliklerini görmeye davet ederek düzenledikleri turlarla Kozluk ilçesindeki Garzan Baraj Gölü'nden Bitlis'in Mutki ilçesine kadar konuklarını gezdirebildiklerini söyledi.

Bölgenin artık terör ve olumsuzluklarla anılmasını istemediklerini belirten Yıldız, "Artık bölgemizde huzur var. Amacımız bu bölgenin doğal güzelliklerini tanıtmak. Bölgenin güzelliklerinin ön planda tutulması lazım. Turlar bölgemizin turizmi açısından önemli. Bölgemiz hala turistik açıdan bilinmiyor." dedi.

"Herhangi bir güvenlik sıkıntısı yok"

Barajın tamamlanması ile bölgenin kaderinin değiştiğini vurgulayan Yıldız, baraj sayesinde yörenin turizm açısından önem kazandığını ifade etti.

Yörenin güzelliklerinin tanıtılmasını istediklerini dile getiren Yıldız, son 2 yılda baraj suyunun yükselmesiyle köylülerin sallarla turlar düzenlediğini, Kozluk'tan Bitlis sınırına kadar gittiklerini, turlar sayesinde gelenlerin bölgenin güzelliklerini görebildiğini anlattı.

Yıldız, turlara katılan turistlerin göle kıyısı olan köyleri de gezme imkanı bulduğunu aktararak "Misafirlerimiz, köylerden organik ürünler alıyor. Çok güzel doğal güzelliklerle karşılaşıyorlar. Burada herhangi bir güvenlik sıkıntısı yok. Buranın coğrafi konumu çok güzel." dedi.

"Birçok güzelliği yerinde görüyoruz"

Tura katılanlardan öğretmen Pınar Barlık da bölgede çok güzel yerler olduğunu ancak tanıtım eksikliğinden dolayı çok bilinmediğini söyledi.

İlçede 4 yıldır öğretmenlik yapmasına rağmen bölgenin güzelliklerini pek bilmediklerini dile getiren getiren Barlık, şöyle devam etti:

"Buralarda çok güzel yerler var ama hiçbirimizin haberi yok. Daha önce gezme imkanımız olmadı. Bu etkinliklerle bu güzellikleri görme imkanı yakalıyoruz. İlk defa sal turuna katılıyorum. 1 saatlik bir tekne turumuz olacak. Birçok güzelliği yerinde görüyoruz. 4 yıldır burada görev yapmama rağmen ilk defa böyle bir tura katılıyorum. Her şey güzel ancak sadece biraz daha şartların iyileştirilmesine ihtiyacımız var. Şartların iyileştirilmesi durumunda bölgede çok güzel gezme alanları olacak."

Tura katılanlardan hemşire Merve Akın ise şunları kaydetti: "Güneydoğu'nun birçok güzel yeri var. Buralarda farklı aktiviteler yapılırsa daha güzel imkanlar sunulursa çok daha güzel olur. Buraya gelen doktor, öğretmen arkadaşlarımız buraların ne kadar güzel olduğunu görebilirler. Bu gibi etkinliklerin artırılmasını istiyoruz. Güneydoğu'nun birçok güzel yeri var."

sal.jpg

sal1.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 5908 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.