1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Kerç Boğazı'ndan geçişler engellenmemeli'
'Kerç Boğazı'ndan geçişler engellenmemeli'

'Kerç Boğazı'ndan geçişler engellenmemeli'

Dışişleri Bakanlığı: Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz.

A+A-

Dışişleri Bakanlığı Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberlerin endişeyle karşılandığını açıklarken, Kerç Boğazı'ndan geçişlerin engellenmemesi gerektiğini duyurdu.

Rusya, ilhak ettiği Kırım yarımadası açıklarında dün Ukrayna donanmasına ait üç gemiye ateş açarak el koyarken, olayın ardından kapattığı Kerç Boğazı'nı bu sabah yeniden deniz trafiğine açmıştı.

Yaşanan gerilime ilişkin yazılı bir açıklama yapan Dışişleri Bakanlığı, "Azak Denizi ve Kerç Boğazı'nda yaşanmakta olan gelişmeleri ve artan gerginliği takip ediyoruz. Bu çerçevede Ukrayna'ya ait gemilere ateş açıldığı ve yaralılar bulunduğu yolundaki haberleri endişeyle karşılıyoruz" dedi.

Açıklamada "Karadeniz'e kıyıdaş bir ülke olarak Kerç Boğazı'ndan geçişlerin engellenmemesi gerektiğini vurguluyoruz" ifadesini kullanan Dışişleri Bakanlığı, sağduyu ve itidal içinde hareket edilerek gerginliğin tırmandırılmaması çağrısında bulundu.

Vira Haber

Bu haber toplam 3396 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.