1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kerry: 2100 yılında deniz seviyesindeki yükseliş iki metreye yaklaşabilir
Kerry: 2100 yılında deniz seviyesindeki yükseliş iki metreye yaklaşabilir

Kerry: 2100 yılında deniz seviyesindeki yükseliş iki metreye yaklaşabilir

ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, iklim değişikliğinin olası sonuçları ve bununla mücadelede temiz enerji kaynağı kullanımının önemine değinerek, "Aşağı Manhattan'ın büyük kısmı bu yüzyılın sonunda sular altında kalabilir" uyarısı yaptı.

A+A-

Kerry, New York'ta düzenlenen "Bloomberg Yeni Enerji ve Finans Zirvesi" toplantısında yaptığı konuşmada, düşük karbon salınımlı enerji alternatiflerine geçilmemesi halinde zirai üretim, alt yapı, su kaynakları, ekosistem, sağlık ve genel olarak gezegendeki yaşamın sürmesinin riske atılacağını belirterek, "Biz enerjinin geleceğini konuştuğumuzda aslında her şeyin geleceğini konuşmuş oluyoruz" dedi.

Bu konuda son dönemde açıklanan bilimsel yayınlara atıf yapan Kerry, geçen hafta yayımlanan bir çalışmaya göre Batı Atlantik buz tabakasının erimekte olduğuna dikkat çekerek, "Bilimsel çalışmalara göre sera gazı emisyonu bu şekilde devam ederse 2100 yılında deniz seviyesindeki yükseliş iki metreye yaklaşabilir. Aşağı Manhattan'ın büyük kısmı bu yüzyılın sonunda sular altında kalabilir" diye konuştu.

İklim değişikliğinin doğuracağı bu felaketten kaçınmak için karbona dayalı enerji ve ekonominin daha hızlı bir şekilde temiz enerji kaynaklarına dayalı sisteme dönüştürülmesi gerektiğini vurgulayan Kerry, bu yüzyılın ortasına kadar dünyanın enerji ihtiyacının büyük kısmının temiz enerji kaynaklarından sağlanması gerektiğini belirtti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1520 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.