1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ketendere Ro-Ro projesi iptal edildi
Ketendere Ro-Ro projesi iptal edildi

Ketendere Ro-Ro projesi iptal edildi

Bursa 1. İdare Mahkemesi, Ketendere Ro-Ro Limanı projesiyle ilgili plan değişikliğinin kamu yararına ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptaline karar verdi.

A+A-

Bursa  Büyükşehir Belediyesi'nin Yalıçiftlik Mahallesi Ketendere mevkiinde yapmayı planladığı Ro-Ro Limanı projesiyle ilgili mücadele eden Mudanyalılar, akademik odalar ve sivil toplum örgütleri, hukuk mücadelesini kazandı. Bursa 1. İdare Mahkemesi, Ketendere Ro-Ro Limanı projesiyle ilgili plan değişikliğinin kamu yararına ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptaline karar verdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Mudanya Ketendere’ye yapmayı planladığı Ro-Ro Limanı Projesi'ne, yargıdan veto geldi. Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Yalıçiftlik Mahallesi Ketendere mevkiinde Ro-Ro Limanı yapılmasına ilişkin alınan kararıyla ilgili Mudanya Belediyesi, CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, CHP geçmiş dönem Bursa İl Başkanı Şadi Özdemir, Bursa Barosu, TMMOB'a bağlı akademik odalar, DOĞADER ve sivil toplum örgütlerinin yanı sıra vatandaşın bireysel olarak açtığı iptal davası sonuçlandı.  Bursa 1. İdare Mahkemesi, Ketendere Ro-Ro Limanı projesinin 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na eklenmesine ilişkin plan değişikliğinin kamu yararına ve hukuka uygun olmadığı gerekçesiyle iptaline karar verdi.

“MUDANYA DEĞERLERİYLE YAŞAYACAK”

Ne pahasına olursa olsun Ketendere'ye liman kurulmasına engel olacaklarının sözünü verdiklerini belirten Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, davacı olan tüm kişi ve kurumlara ve Mudanyalılara teşekkür etti. Bölgenin turizm amaçlı kullanılması gerektiğini kaydeden Başkan Türkyılmaz, “Mudanya doğal, arkeolojik sit alanlarına sahip önemli bir kent. Geçmişimizin yok olmasına, değerlerimizin, tarım alanlarımızın sanayiye açılmasına izin vermeyeceğiz. Mudanya’da yok ediciliğe yer yok. Mudanya yaşayan bir tarih kenti. Dünyanın en güzel ilçelerinden biri olan Mudanya için herkesin bu tür davranış göstermesinden dolayı gurur duyuyorum ve teşekkür ediyorum" diye konuştu.

ÇEVRE DÜZENİ PLANI'NA AYKIRI KARARI

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin Ketendere Ro-Ro Limanı projesinin 1/100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na eklenmesine ilişkin plan değişikliğinin iptali için açılan davada mahkeme, projenin nasıl bir ilişki içinde olacağına ilişkin bir plan kararı geliştirmediği, liman kompleksi ve lojistik merkez olarak belirlenen bölgenin çevresindeki tarımsal alanların hızlı bir yapılaşma sürecine gireceği ve hızla yapılaşmaya yol açabileceği, bu durumun üst ölçekli planlar olan 2020 yılı 1 / 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı tutum, strateji ve kararlarına aykırı olacağı, tarım alanlarına yönelik koruma politikalarının öncelikli olması gerektiği, 2030 yılı 1 / 100 bin ölçekli Çevre Düzeni Planı’na da aykırı olacağına karar verdi.

Vira Haber

Bu haber toplam 6235 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.