1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor
Kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor

Kıbrıs müzakereleri yeniden başlıyor

BM’nin Kıbrıs özel temsilcisi Espen Barth Eide, Rumların sondaja ara vermesi ve sismik araştırma gemisi Barbaros Hayrettin Paşa'nın Türkiye’ye çekilmesi üzerine bugün önce Ankara ardından da Lefkoşa’ya geliyor.

A+A-

KIBRIS Rum yönetiminin Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemisinin bölgeye gelmesini gerekçe göstererek çekildiği Kıbrıs müzakereleri, 6 aylık aradan sonra yeniden başlıyor.

BM’nin Kıbrıs özel temsilcisi Espen Barth Eide, Rumların sondaja ara vermesi ve Barbaros’un Türkiye’ye çekilmesi üzerine bugün önce Ankara ardından da Lefkoşa’ya geliyor. Eide Ankara’da Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile görüştükten sonra Lefkoşa’ya gidecek ve yarın Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu ve Rum lider Nikos Anastasiadis ile bir araya gelecek.

SEÇİMLERİ BEKLEYECEK

2008’den bu yana aralıklarla devam eden müzakereler, ekim ayında Rum liderin çekilmesini üzerine kesilmişti. Sürecin nasıl ilerleyeceği BM’nin taraflar arasında yapacağı görüşmelerin ardından netleşecek. BM temsilcisi, KKTC’de 16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin tamamlanmasını bekleyecek. 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1036 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.