1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Kılavuzluk, Römorkörcülük Servisleri ve Teknolojileri Kongresi yarın
Kılavuzluk, Römorkörcülük Servisleri ve Teknolojileri Kongresi yarın

Kılavuzluk, Römorkörcülük Servisleri ve Teknolojileri Kongresi yarın

Kılavuzluk / Römorkörcülük Servisleri ve Teknolojileri Kongresi” yarın İzmir Hilton otelde başlayacak ve 2 güm devam edecek

A+A-

Kılavuzluk Hizmetleri ve Teknolojileri Kongresi, 27-28 Ekim 2017 tarihleri arasında İzmir Hilton Otelinde yapılacak.

İlk olarak 2015 yılında gerçekleştirilen “Kılavuzluk / Römorkörcülük Servisleri ve Teknolojileri Kongresi”, gerek işlenen konuları gerekse de bu zamana dek hiç yapılmamış olması nedeniyle denizcilik sektörünün ilgisini çekmeye devam ediyor.

TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası'nın öncülüğünde İMEAK Deniz Ticaret Odası, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün eş başkanlığında organize edilen kongrede; kılavuzluk hizmetleri, römorkörcülük hizmetleri ve bu hizmetlere ait teknolojik gelişmeler ile römorkör inşa sanayi konularında endüstrinin ihtiyaçlarının belirlenmesi, akademik düzeyde elde edilen bilgilerin paylaşılması ve paydaşlar arasında sosyal ortamın oluşturulması amaçlanıyor.

İlk kongrede ortaya çıkan ihtiyaçlar doğrultusunda kurumsal hale getirilen kongrenin 'Organizasyon Komitesi' 2017 Şubat ayı itibariyle çalışmalarına başladı.

Kongrede 35 bilim adamının hazırlamış olduğu 19 akademik bildiri 4 ayrı oturumda sunulacak olup, bunun yanında Avrupa Kılavuz Kaptanlar Birliği Başkanı, Kaptan Stein Inge Dahn, Avrupa Römorkör Sahipleri Birliği Genel Sekreteri Anna Maria Darmanın, Robert Allan Ltd. Şirketi Başkan Yardımcısı Vince den Hertog ile Roterdam Kılavuzluk Teşkilatı Başkanı ve ISPO Başkanı Kaptan Willem Bentınck’de konuşmacı olarak katılıyor.

Ayrıca kongrede denizcilik fakültesinden katılan 42 öğrenci, denizcilik endüstrisinden beklentileri ve gelecekleri ile ilgili kaygıları hakkında sunum yapacakları bir oturum düzenleyecek.

Vira Haber

Bu haber toplam 6351 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.