1. HABERLER

  2. DENİZ KAZALARI

  3. Kimyasal tanker ile fırkateyn çarpıştı
Kimyasal tanker ile fırkateyn çarpıştı

Kimyasal tanker ile fırkateyn çarpıştı

Suudi Arabistan’a ait  2012 yılında inşa edilen 45.000 dwt NCC Sama adlı kimyasal tanker Tayvan Donanma'sına ait Knox sınıfı fırkateyn ile çarpıştı.

A+A-

Suudi Arabistan'a ait bir tanker, Tayvan'ın Keelung Limanı'na vardığı sırada Tayvan Donanma'sına ait Knox sınıfı fırkateyn ile çarpıştı.

Suudi Arabistan'a ait bir yük tankerinin kimyevi bir madde olan Etilen Glikol yükünü Tayvan'ın Keelung Limanı'na ulaştırmak için yaptığı son manevra esnasında Tayvan Donanma'sına ait Knox sınıfı fırkateyn ile çarpıştığı bildirildi.

Suudi yük gemisinde yaklaşık 3 bin ton kimyevi yük bulunduğu bildirildi. Gemilerde herhangi bir sızıntı olup olmadığı hakkında ise bilgi verilmedi.

Tayvan Savunma Bakanlığı, yükü boşaltma işleminin bitmesinin ardından yük gemisinin incelemeye alınacağı, "yasaya göre" gemisine verilen zararın tazminatını alacağını söyledi.

Tayvan Savunma Bakanlığı ayrıca çarpışma nedeninin gerekli incelemeler yapıldıktan sonra açıklanacağını bildirildi.

Ning Yang isimli Knox sınıfı fırkateyn, Tayvan'a satılmadan önce 1971'den 1992'ye kadar ABD Donanması'nda Aylwin Knox sınıfı Fırkateyni olarak görev yaptı. Şu anda Chi Yang sınıfı olarak bilinen fırkateynler, Tayvan'ın doğu sahilinde, denizaltılarıyla birlikte devriye görevleri geçekleştiriyor.

Vira Haber

Bu haber toplam 6848 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.