1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kıyı Temizliği Dalgası gerçekleşti
Kıyı Temizliği Dalgası gerçekleşti

Kıyı Temizliği Dalgası gerçekleşti

"Kıyılarda Temizlik Dalgası" projesi kapsamında Türk Deniz Araştırmaları Vakfı iş birliğinde, İstanbul, İzmir, Samsun ve Adana'da eş zamanlı kıyı temizliği etkinliği gerçekleşti. Bu kapsamda Kilyos sahilinde 2 saat içinde 300 kilogram çöp toplandı.

A+A-

"Kıyılarda Temizlik Dalgası" projesi kapsamında Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) ve Bref Power Aktiv Pronature iş birliğinde, İstanbul, İzmir, Samsun ve Adana'da eş zamanlı kıyı temizliği etkinliği gerçekleşti.

Kilyos sahilinde toplanan Henkel firmasının çalışanları tarafından, 4 ekip halinde 2 saat süren temizlik işleminde plastik, kağıt, cam ve metal gibi geri dönüştürülebilir atıklar toplandı.
2 saatte toplam 300 kilogram çöp toplanan etkinliğe sunucu ve oyuncu Okan Bayülgen, Tuan Tunalı, Burak Arslan, Hazal Eylül Çelik, Murat Aygen ve fotoğraf sanatçısı Bennu Gerede de katıldı. 

Projenin sahibi Bref firması yetkilisi yaptığı açıklamada, her sene üretilen 300 milyon ton plastik atığın 8 milyon tonluk kısmının denize karıştığını belirtti. Firma yetkilisi ayrıca "Çözünen kimyasallar ise besin zinciri yoluyla yeniden insana ulaşıyor. Bu plastik kökenli maddeler deniz suyunu diğer canlılar için zehirlemekle kalmıyor, besin zannedilerek yutulan plastikler yunus, balina ve deniz kuşlarının da ölümüne yol açıyor. Bizler ürettiğimiz ürünün ambalajlarını bu topladığımız atıklardan elde ederek geri dönüşüme katkı sağlıyoruz" ifadelerini kullandı.

b499746c-5f5e-4055-bd0b-b94396ee9d98.jpg

6e424d9d-92f3-4c9f-a795-2edf0001122f.jpg

bref-kilyos-etkinligi.jpg

Vira Haber

Bu haber toplam 7233 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.