1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kıyı Yönetimi Projesi Başladı
Kıyı Yönetimi Projesi Başladı

Kıyı Yönetimi Projesi Başladı

Karadeniz'de kıyı alanlarını dengeli ve etkili kullanarak, bütünleşik kıyı alanları yönetimi uygulamalarını oluşturmaya yönelik 4 ülke ortaklı proje Sinop'ta başladı.

A+A-

Sinop İl Özel İdaresi bünyesinde oluşturulan 'AB Proje Koordinasyon Merkezi' tarafından hazırlanması ardından AB tarafından kabul edilen ve Türkiye, İspanya, Romanya ile Bulgaristan'ın da kapsam dahilinde olduğu 'Bütünleşik Kıyı Yönetimi Projesi'nin ortakları Sinop'ta düzenlenen toplantıyla bir araya geldi.

239 bin 627 avro bütçesi olan proje ile kıyı bölgeler yönetimi ile çevre sorunlarının aşılması başta olmak üzere, kıyı bölgelerinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için kurulacak konsorsiyumu kapsıyor. Vira Otel'de düzenlenen bilgilendirme toplantısına Vali M. Hakan Güvençer, Belediye Başkanı Baki Ergül, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Orhan Alpay, Sinop AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ümit Aydın, Akdeniz Üniversitesi Çevre Mühendisliği Fakültesi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Habip Muhammetoğlu, Türk Deniz Araştırmaları Vakfı (TÜDAV) Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bülent Topaloğlu, merkezi Bulgaristan'da olan Karadeniz'e Kıyısı Olan Yerel Yönetimler Birliği (UBBSLA) Temsilcisi Maria İvanova ile İspanya, Romanya ile Bulgaristan'dan akademisyenler katıldı. Vali M. Hakan Güvençer yaptığı açılış konuşmasında, proje ile Karadeniz genelinde ve özellikle Sinop, Varna ve Köstence bölgelerinde yerel karar alma mekanizmalarını harekete geçirmenin amaçlandığını söyledi. Karadeniz'de turizm ve kıyı yönetim sektöründeki insan kaynaklarını bilinçlendirmek ve farkındalık oluşturmak, Karadeniz'e sınır olan yerel yönetimleri daha tutarlı ve dengeli bir şekilde kıyı kaynaklarının kullanımını teşvik etmenin hedeflendiğini belirtti.

Sinop AB Proje Koordinasyon Merkezi Koordinatörü Ümit Aydın ise 239 bin 627 avro bütçesi olan uluslararası projenin kasım 2010 tarihinde kabul edilerek taraflar arasında sözleşme imzalandığını belirtti. Aydın, "Sinop'ta AB Proje Koordinasyon Merkezi liderliğinde, tüm ortakların katıldığı bu toplantımız ile projemize start vermiş olduk. 'Bütünleşik Kıyı Yönetimi' projesi Sinop İl Özel İdaresi'nin önderliğinde, İspanya Avrupa Kıyı ve Deniz Alanları Birliği, Romanya Karadeniz Kıyı Merkezi, Bulgaristan Karadeniz Yerel Yönetimler Birliği, Türkiye Deniz Araştırma Vakfı (TÜDAV), Sinop Üniversitesi (SÜ) ve Sinop Belediyesi ortaklığı ile oluşturuldu. Kıyı bölgeleri yönetimi, çevre sorunlarının aşılması ve kıyı bölgelerinin sürdürülebilir kalkınma hedeflerine ulaşmak için büyük önem arz etmekte. Proje, akademik, sosyal, tarihsel altyapı ve gelişim olarak tam anlamıyla uygunluk arz eden Sinop ilinin, Karadeniz bölgesinde deniz bilimleri alanında bilim merkezi ve bu konularda lider il olmasının önünü açacak" diye konuştu.

Programa ülkelerinden internet yoluyla görüntülü olarak katılan akademisyenler, projeyle ilgili fikir ve görüşlerini paylaştı. Program TÜDAV Genel Sekreteri Yrd. Doç. Dr. Bülent Topaloğlu'nun konuşmasıyla sona erdi.

Medya73

Bu haber toplam 817 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.