1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Kıyıya vuran tuhaf canlının ne olduğu anlaşılamadı
Kıyıya vuran tuhaf canlının ne olduğu anlaşılamadı

Kıyıya vuran tuhaf canlının ne olduğu anlaşılamadı

Rusya kıyılarında çıkan bir fırtınanın ardından kahverengimsi bir renge sahip 3 metre uzunluğunda dev bir deniz yılanına rastlandı. Bölgedeki denizcilerin dikkatini çeken bu tuhaf yaratığın ne olduğu anlaşılamadı.

A+A-

Rusya’nın Çukotka Özerk Bölgesi’ne bağlı Çukotka Yarımadası kıyılarında 3 metre uzunluğunda bir 'deniz yılanı' bulundu. Uzmanlar, bu canlının aslında ABD kıyılarında yetişen bir tür alg olduğunu belirtti.

Çukotka'daki Beringiya Ulusal Parkı'ndan yapılan açıklamaya göre, Çukotka Yarımadası kıyılarında çıkan bir fırtınanın ardından kahverengimsi bir renge sahip 3 metre uzunluğunda dev bir deniz yılanına rastlandı. Bölgedeki denizcilerin dikkatini çeken bu tuhaf yaratığın ne olduğu anlaşılamadı.

Rusya'da kıyıya vuran bu canlı, aslında Latincede ‘Nereocystis luetkeana’ isimli bir tür alg, yani bir deniz yosunu.

Uzmanlarsa daha sonra kıyıya vuran bu şeyin aslında Latincede ‘Nereocystis luetkeana' isimli bir tür alg, yani deniz yosunu olduğunu belirtti.

Gövde uzunluğunun 25 metreye kadar çıkabildiği kaydedilen bu algin Atlantik Okyanusu'nun Kuzey Amerika kıyılarında yaygın olarak görüldüğü ve bu boyuta yalnızca bir yılda ulaştığı bildirildi. Aralık ayında deniz zemininden kopan bu yosun türü, kıyılara vuruyor.

tuhaf_canli.jpeg

tuhaf_canli1.jpeg

Vira Haber

Bu haber toplam 13604 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.