1. HABERLER

  2. DENİZ KÜLTÜRÜ

  3. Kızları okutmak için okyanusu geçecek
Kızları okutmak için okyanusu geçecek

Kızları okutmak için okyanusu geçecek

Dilek Ergül, okuyamayan kız çocuklarına destek fonu oluşturmak için küçük bir yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu tek başına geçecek. Ergül, dün sabah İstanbul'dan yola çıktı. Sevenleri tarafından karanfillerle denize uğurlanan Ergül 14 ay denizde kalacak.

A+A-

Dilek Ergül (41), okuyamayan kız çocuklarına destek fonu oluşturmak için küçük bir yelkenliyle Atlantik Okyanusu'nu tek başına geçecek. Ergül, dün sabah İstanbul'dan yola çıktı. Sevenleri tarafından karanfillerle denize uğurlanan Ergül 14 ay denizde kalacak. 

FOTOĞRAF ÇEKTİRMEK 5 TL 

Darüşşüfaka'da '10 kız çocuğu daha okusun' diye 9 metrelik küçük yelkenlisi Symina ile denize açılan Ergül, kendisini uğurlamaya gelenlere, "Herşey tamam. İddialar açıldı. "Cebelitarık'a ulaşır' bahisi 1'e 20' veriyor", "Fotoğraf çektirmek 5 lira" diyerek espriler yaptı. Rota yazıp 1863'e mesaj atanlar 5 liralık bağışta bulunmuş olacak. 

HEDEF 1 MİLYON LİRA 

Selanik kökenli İzmirli Ergül, kendisinin ve eşinin 1982 model Jullien Challenger teknede 2.5 yıl yaşadıklarını belirterek, "Symina evimiz bizim " diyor. Ergül, İyon Denizi'ni geçip, ağustos'ta Cebelitarık'ta olmayı, okyanusa açıldığında aşağı Kanarya Adaları'na doğru bir rota izleyecek. Eylül- Ekim ayında Ticaret Rüzgarları'nı Yeşil Burun Adaları'nda bekleyip, okyanusun karşı tarafına Barbados'a aralıkta geçip, yeni yıla okyanusun ortasında Karayip Adaları'nda girecek. 2015 Ağustos ayında da Türkiye'ye geri dönecek. Darüşşafaka 150 yıllık tarihinde ilk kez onun projesini kabul etti. Rota Atlantik Yardım Fonu adı altında bir kampanya başlatıldı ve 10 kız çocuğunun 10 yıl okutulmasına yetecek olan 1 milyon lira toplanması için ilk adımlar atıldı. Ergül'ü karşılamaya gelenler arasında Darüşşafakalı kız öğrenciler de hazır bulundu. Öğrenciler Dilek ablalarını peşinden karanfil atarak uğurladılar. Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Talha Çamaş, "Dilek hanım gibi bir Türk kızının bu kadar müthiş bir maceraya yelken açmasından mutluluk duyuyoruz.. Dualarımız Dilek hanım için" diye konuştu. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1437 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.