1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. KKTC'de yük gemisi karaya oturdu!
KKTC'de yük gemisi karaya oturdu!

KKTC'de yük gemisi karaya oturdu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ni (KKTC) etkisi altına alan kötü hava koşulları nedeniyle ‘Salim-Ni’ isimli gemi karaya oturdu. Gazimağusa Gülseren açıklarında karaya oturan gemide bulunan 2 kişi kurtarıldı.

A+A-

Doğu Akdeniz kıyılarında hüküm süren kötü hava koşulları nedeniyle Gazimağusa Gülseren açıklarında Salim-Ni isimli gemi karaya oturdu. Gemide bulunan kaptanın atlayarak kurtulurken diğer mürettebatın bölgeye intikal eden Sahil Güvenlik ekipleri tarafından kurtarıldığı açıklandı.

Kurtarma çalışmaları pazara kaldı

Kıbrıs Türk Kıyı Emniyeti ve Genel Kurtarma Ltd. Şirketi Müdürü Yusuf Burak, kurtarma faaliyetine, gemi sahibinin talebi ya da Limanlar Dairesi’nin görev vermesi durumunda ve hava koşullarının el verdiği zaman başlamaya hazır olduklarını belirtti.

Yükü bulunmayan gemi 2 Aralık’ta Gazimağusa açıklarına demirlediğinden beri bölgede beklemekteydi.

Gemi, ülkeyi son günlerde etkileyen şiddetli fırtınanın etkisiyle bu sabah yaklaşık 500-800 metre sürüklenip, Gülseren Gazinosu yakınlarında karaya oturdu.

Olayın, Sahil Güvenlik ve Limanlar Dairesi’nin bilgisi ve kontrolü altında olduğu öğrenildi.

FIRTINANIN SONA ERMESİ GEREKİYOR

Yusuf Burak, şirket olarak konuyu etüd edip, değerlendirdiklerini kaydetti. Burak, hava tahminlerine göre cuma ve cumartesi devam etmesi beklenen fırtınadan dolayı kurtarma çalışmalarına pazar günü başlanabileceğini belirtti.

Burak, “Pazar ve pazartesi bu gemiyi kurtarmaya hazırız. Tabi görevlendirmeyle ilgili yasal sürecin de tamamlanması lazım… Şirketin gemi çekebilmesi için ya gemi armatörünün, ya da Limanlar Dairesi’nin bize görev vermesi gerekiyor” dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4417 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.