1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kocaeli deniz ulaşımı TBMM gündemine taşındı
Kocaeli deniz ulaşımı TBMM gündemine taşındı

Kocaeli deniz ulaşımı TBMM gündemine taşındı

Kocaeli halkını yakından ilgilendiren deniz ulaşımıyla ilgili sorunlar, TBMM gündemine taşındı.

A+A-

Son günlerde Kocaeli'de deniz otobüslerinin ulaşımdan kaldırılıp, satılacağı yönündeki açıklamalar üzerine CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, TBMM'ye  soru önergesi verdi. Akar, İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde 8 soru sordu.

Akar, Kocaeli’nin deniz ulaşımına yönelik şu saptamaları yaptı: “Vatandaşlarımız zamandan tasarruf için deniz yolunu tercih etmekte ve 60-90 dakikalık karayolu mesafesini deniz yolu ile 20-30 dakika da alarak bu hizmetten yararlanmaktadır. Önceki yıllarda yolcu sayılarına ilişkin yapılan açıklamalarda 5 milyondan fazla yolcu taşındığı, yılda 1 milyon yolcu ile rekorlar kırıldığı açıklanmış ve son olarak 2014 yılının ilk 10 ayında  549 bin 594 rakamı rekor olarak verilmiştir. Büyükşehir Belediyesi geçtiğimiz haftalarda yaptığı açıklamada 4 yıldır üzerinde çalışmaların yapıldığını, deniz otobüslerinden yılda 15 milyon zarar edildiğini bunun şuan 6 milyona indirilmesine rağmen deniz otobüslerinin kaldırılarak teknelerle hizmetin yapılacağını belirtmesi düşündürücüdür.”
 
8 SORU YÖNELTTİ

CHP Kocaeli Milletvekili Akar, Bakan Efkan Ala’ya yönettiği 8 soruda şunlara değindi: “Büyükşehir Belediyesi 2004 yılından bugüne kadar kaç tane deniz otobüsü ve vapur alımı yapmıştır? Alınan deniz otobüslerinin imal tarihleri ve alınış tarihleri nedir?

Deniz otobüsleri hangi hatlarda kullanılmıştır? Kullanıldıkları dönemlerde yıllar bazında gelir ve gider durumları nasıl gerçekleşmiştir? Alınan deniz otobüslerinden satışa çıkartılan var mıdır? 2007 yılında Norveç’den alınan Osman Hamdi Bey deniz otobüsü ne kadar zamandır ve neden hizmet verememektedir? Deniz otobüslerinin hızı da düşünülürse, kaldırılması ile yerlerine konulacak vapur, tekne vs ile gerçekleşecek zaman kaybı ne kadar olacaktır? AKP’li belediye yöneticilerinin zarara ilişkin 14 milyon ve 18 milyon gibi birbirinden farklı rakamlar vermesindeki çelişkilerin sebebi nedir? Bunu nasıl açıklıyorsunuz?”

 

 

 

 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1504 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.