1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kosder: Mili irade her şeyin üstündedir
Kosder: Mili irade her şeyin üstündedir

Kosder: Mili irade her şeyin üstündedir

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği, 15 Temmuz akşamı meydana gelen kalkışma hareketinin Türk demokrasisine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı yapılmış elim bir olay olduğunu kaydetti.

A+A-

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği, 15 Temmuz akşamı meydana gelen kalkışma hareketinin Türk demokrasisine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı yapılmış elim bir olay olduğunu kaydetti.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği'nin "Milli İrade Her Şeyin Üstündedir" başlığıyla yayınlanan yazılı açıklama aynen şöyle;

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği olarak; 15 Temmuz akşamı meydana gelen kalkışma hareketini; Türk halkına, Türk demokrasisine ve Türkiye Cumhuriyeti Devletine karşı yapılmış elim bir hareket olarak değerlendiriyoruz. Demokrasilerde ülke yönetimleri halk iradesi ile iş başına gelmekte ve aynı vaziyette görevden alınmaktadır. Bunun dışında vukuu bulan her türlü hareket halk iradesine yapılmıştır.

Yüce Türk milleti geçmişte bu tür olaylar yaşamış, ağır bedeller ödemiştir. Gelinen noktada Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin çıkarları, halkın güvenliği ve refahı her şeyin üstünde yer almaktadır.

Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti Başbakanı Sayın Binali Yıldırım başta olmak üzere Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Sayın Devlet Bahçeli yaptıkları açıklamalarda kalkışma hareketinin kabul edilmez olduğunu ve demokrasinin yanında olduklarını ifade etmişlerdir.

Yüce Türk milletinin şanlı savunucusu olan Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, olayların meydana geldiği ilk andan itibaren yaptıkları açıklamalarda demokrasiden yana olduklarını ve hareketin komuta zinciri dışında gerçekleştiğini ifade ederek demokrasiden ve Türk halkından yana olduklarını belirtmişlerdir.

Bütün bu açıklama ve beyanatlar ışığında yüce Türk milleti sokaklara çıkarak demokrasisine sahip çıkmış, ülkemizin huzur ve refahının bozulmasına müsamaha göstermeyeceğini açıkça ortaya koymuştur.

Demokrasisine sahip çıkmak için sokaklara dökülen, bu uğurda yaralanan kardeşlerimize acil şifalar diliyor, Yönetim Kurulu üyemiz Sayın Adnan Naiboğlu’nun kardeşi Murat Naiboğlu başta olmak üzere olaylarda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allah’tan rahmet diliyoruz.

Demokrasimizin zor bir imtihandan geçtiği bu günlerde milletimizin her kesimini aklıselime davet ediyoruz.

Yüce Türk milleti, bu zor günleri de geçmişte olduğu gibi din, dil, ırk, mezhep ve siyasi görüş gözetmeksizin birlik olarak atlatacaktır.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği olarak; demokrasimize sahip çıktığımızı bir kez daha ifade ediyor ve halk iradesinin her şeyin üstünde olduğunun altını çiziyoruz.

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği

ViraHaber.com

Bu haber toplam 1402 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.