1. HABERLER

  2. DENİZ TİCARETİ

  3. KOSDER "UDH Bakanı Ahmet Arslan"ı ziyaret etti
KOSDER "UDH Bakanı Ahmet Arslan"ı ziyaret etti

KOSDER "UDH Bakanı Ahmet Arslan"ı ziyaret etti

Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır ve Yönetim Kurulu Üyeleri Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'ı ziyaret etti.

A+A-

KOSDER Yönetim Kurulu Başkanı Salih Zeki Çakır, KOSDER Yönetim Kurulu Üyeleri Hüseyin Kocabaş, Pınar Kalkavan, Hakan Çendik, Bülent Dandin, Adnan Naiboğlu, Fatih Yıldız, Yalçın Akın, KOSDER Üyeleri Yusuf Sertkaya ve Faruk Emre Yıldıran’dan oluşan KOSDER heyeti Bakan Arslan’ı makamında ziyaret etti.

15 Şubat 2017 tarihinde gerçekleşen ziyarete KOSDER Yönetim Kurulu Üyeleri ve Bakan Ahmet Arslan'ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Suat Hayri Aka, Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert, Deniz ve İçsular Düzenleme Genel Müdürü Hızırreis Deniz, Tersaneler ve Kıyı Yapıları Genel Müdürü Salim Özpak ve Deniz Ticareti Genel Müdürü Cemalettin Şevli katıldı.

Denizcilik sektörünün genel ve özel sorunları dile getirildi

Ziyarette, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın bugüne kadar yapmış olduğu düzenlemelerle denizciliğe vermiş olduğu katkılardan dolayı teşekkür eden KOSDER Yönetim Kurulu Üyeleri sektörün genel ve özel sorunlarını dile getirerek, çözüm yolarına ilişkin önerilerde bulundu.

Armatörlerin finansal, ticari, teknik, eğitim ve istihdam sorunlarının ele alındığı ziyarette Hurda Teşvik Kanunu’nun Türk ticaret filosunun yenilenme ihtiyacına uygun olarak yeniden el alınarak düzenlenmesi ve ivedilikle yürürlüğe girmesi konusunda görüş birliğine varıldı.

Sektörün bir çok alanı için önemli kararlar alındı

Denizlerimizdeki potansiyelin daha verimli kullanılması amacıyla yük, yolcu ve araç taşımacılığının denize kaydırılmasına ilişkin olarak master plan hazırlanması yönünde çalışmalar yürütülmesinin görüşüldüğü toplantıda Türk Bayraklı deniz ticaret filosunun rekabet gücünün artırılması için çalışmalara hız kazandırılması ve Türk Bayrağı’nın önündeki engellerin bertaraf edilmesi, denizcilik eğitim sektörünün mevcut ve gelecekteki sektör gerçekleri dikkate alınarak yeniden planlanması, denizcilerimizin diğer bakanlıklar ile ilgili yaşadığı sorunlarda eş güdümlü olarak çalışılması konuları ele alınarak ilgili genel müdürlükler nezdinde çalışmaların yapılması kararlaştırıldı.

KOSDER heyeti, sorunlarını dinleyen ve çözüm konusunda desteğe her zaman hazır olan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan'a, UDHB Müsteşarı Suat Hayri Aka'ya, UDHB Müsteşar Yardımcısı Ahmet Selçuk Sert'e ve genel müdürlere teşekkür etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2289 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.