1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Koster Filosu Yenileme Projesi’nde imzalar atılıyor
'Koster Filosu Yenileme Projesi’nde imzalar atılıyor

'Koster Filosu Yenileme Projesi’nde imzalar atılıyor

'Koster Filosu Yenileme Projesi’nde imzalar Pazartesi günü (11 Haziran Pazartesi) atılıyor.  İmza Törenine Başbakan Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran katılacak.

A+A-

'Koster Filosu Yenileme Projesi İmza Töreni' 11 Haziran'da gerçekleşecek. Törene Başbakan Binali Yıldırım, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, İMEAK DTO Yönetim Kurulu Başkanı Tamer Kıran katılacak.

Türkiye’nin yük taşıma gemilerinden oluşan “koster filosu” beklediği desteğe üç bakanlığın dahil olduğu projeyle kavuşuyor. Türk deniz ticaretinde büyük paya sahip olan ve yıllardır hurda teşviki bekleyen filoda ilk etapta 20 gemi, beş yıl içerisinde de toplam 100 gemi yerli imkânlarla yenilenecek.

Filo yerli, teknolojik ve çevreye duyarlı yeni gemiler inşa ederek gençleştirecek. Böylelikle deniz taşımacılığında çevre, can ve mal güvenliği açısından; daha temiz, daha emniyetli, daha ekonomik ve daha rekabetçi bir filo oluşturulacak.

Proje, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Ekonomi Bakanlığı, İstanbul KOSTER Denizcilik Yatırım A.Ş ve Deniz Ticaret Odası işbirliğinde, kamu özel ortaklığı ile başlatılacak. Bu amaçla kurulacak Koster Denizcilik Anonim Şirketi’ne, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı yüzde 49 pay ile ortak olacak. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, hurda teşviki ile yaşlı gemilerin filodan ayrılmasını özendirecek. Ekonomi Bakanlığı ise Proje Bazlı Destek Mekanizması ile projeye destek olacak. İlk etapta 20 gemi olmak üzere, 5 yıl içerisinde toplamda en az 100 gemimizi son teknoloji ile yurtiçi imkânlarla yeniden inşa ederek filo güçlendirilecek.

koster_toren_davetiyesi-01.jpgVira Haber

Bu haber toplam 7928 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.