1. HABERLER

  2. BALIKÇILIK

  3. Krizin etkisi azaldı, hamsi ihracatı arttı
Krizin etkisi azaldı, hamsi ihracatı arttı

Krizin etkisi azaldı, hamsi ihracatı arttı

20 ülkeye yapılan hamsi ihracatında önceki yılın aynı dönemine oranla miktar bazında yüzde 58, döviz bazında ise yüzde 57 artış oldu.

A+A-

Türkiye'den 1 Eylül-17 Aralık tarihleri arasında 20 ülkeye yapılan hamsi ihracatında önceki yılın aynı dönemine oranla miktar bazında yüzde 58, döviz bazında ise yüzde 57 artış oldu.

Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği (DKİB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hamdi Gürdoğan, 1 Eylül 2013 tarihinde başlayan 2013-2014 yılı avlanma sezonunda 20 değişik ülkeye hamsi ihracatı yapıldığını belirtti.

İhracatta bir önceki yılın aynı dönemine oranla miktar bazında yüzde 58, döviz bazında ise yüzde 57 artış yaşandığını kaydeden Gürdoğan, "1 Eylül–17 Aralık 2013 tarihleri arasında 915 bin 592 kilogram karşılığı 3 milyon 91 bin 845 dolar tutarında soğutulmuş, dondurulmuş ve işlenmiş hamsi ihracatı gerçekleştirildi" dedi.

Bir önceki yılın aynı döneminde gerçekleşen ihracatın 577 bin 754 kilo karşılığı 1 milyon 972 bin 536 dolar olduğunu ifade eden Gürdoğan, şunları belirtti:

"İhracatın büyük kısmı Avrupa Birliği ülkelerine yapıldı. Bu ülkeler arasından da en fazla ihracat Almanya'ya gerçekleştirildi. Bu yıl ihracatta yaşanan artışın en önemli nedenleri, avlanma sezonunda rekoltenin fazla olması ve geçmiş yıllarda Avrupa Birliği ülkelerinde yaşanan krizin etkilerini kaybetmesi ve 2013 yılında AB piyasalarındaki toparlanmanın alım gücüne yansımasıdır."

Türkiye'den yapılan hamsi ihracatında ilk sırada Almanya yer alırken, diğer ülkeler ise şöyle:

"Belçika, Fransa, Hollanda, İngiltere, İspanya, Yunanistan, ABD, Avusturya, İtalya, KKTC, İsviçre, Romanya, Azerbaycan, Irak, Türkmenistan, Afganistan, Gürcistan, Özbekistan, Kazakistan."

 

 

 

 

virahaber.com 

Bu haber toplam 1307 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.