1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyer firmalarından İspanya'ya vergi boykotu
Kruvaziyer firmalarından İspanya'ya vergi boykotu

Kruvaziyer firmalarından İspanya'ya vergi boykotu

İngiliz kruvaziyer firmaları, Balear yönetiminin her turistten günlük 2 Euro vergi alma kararına tepki gösterdi ve tur programlarında Mayorka ve İbiza Adaları’na yer vermeyeceklerini öne sürdü.

A+A-

Balear Adaları yönetiminin, Mayorka ve İbiza Adaları’nı ziyaret eden her turistten günlük 2 Euro vergi alma kararı İngiliz kruvaziyer firmalarının ve İspanyol otelcilerin tepkisini çekti. Kruvaziyer firmaları bu uygulamaya son verilmemesi halinde programlarında bu adalara yer vermeyeceklerini açıkladı.

Karar mahkemeye de taşınabilir

Avrupa’da faaliyet gösteren cruise firmalarının kuruluşu olan The Cruise Lines International Association, yeni vergi uygulamasının demokratik olmadığını ve bu kararın birçok cruise şirketinin bu limanları rotasından çıkarmasına yol açacağını duyurdu. Yapılan açıklamada diğer yandan; bu uygulamanın devam etmesi halinde konunun mahkemeye de taşınabileceği ifade edildi.

Günlük 4 Euro vergi

İspanyol yöneticilerin daha önceden uygulamaya koydukları konaklama vergisini (eco tax) 2018 yılında, iki katına çıkarmasının ardından buna ek olarak yeni vergi uygulamasının da hayata geçirilmesiyle; kruvaziyer gemileriyle gelen turistler günlük 4 Euro’ya kadar çıkan vergi ücreti ödemek zorunda kalacak.

Bu vergi uygulamasından önce Mayorka ve İbiza Adaları’nda 12 saatten daha az konaklayan kruvaziyer yolcuları herhangi bir ücret ödemiyordu.

Yıllık 1.8 milyon Euro ek gelir

İngiliz The Sun Gazetesi’nin haberine göre, bu adalarda konaklayan turistler 2018 yılından itibaren günlük 2 Euro vergi ödeyecek ve bu da Balear Adaları için yıllık 1.8 milyon Euro ek gelir anlamına gelecek.

Bu karar Türkiye’nin ekmeğine yağ sürer

Mayorka’daki otelciler de bu uygulamaya tepki gösterdi. Mayorkalı otelciler bu vergi uygulamasının 1 milyona kadar ulaşabilecek turist kaybına yol açacağını ve bu uygulamanın yeniden yükselişe geçen Türkiye ve Mısır’a yarayacağını belirttiler.

Vira Haber

Bu haber toplam 3066 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.