1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyer geliri düştü ayakbastı parası geri döndü
Kruvaziyer geliri düştü ayakbastı parası geri döndü

Kruvaziyer geliri düştü ayakbastı parası geri döndü

İzmir Alsancak Limanı'na 2003 yılından 2012 yılına kadar kruvaziyer gemilerle gelen yolcu başına 2 dolarlık ayak bastı parasını ödeyen İzmir Ticaret Odası (İZTO), turizmi kurtarmak için bu uygulamayı yeniden başlatacak.

A+A-

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun başkanlığına getirildiği İzmir Turizm Tanıtma Vakfı (İZTAV) seçimin ardından Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği'nin (ETİK) davetlisi olarak ilk çalışma toplantısı düzenledi. Toplantıya İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler ile Turizm eski Bakanı Bahattin Yücel ve İZTAV üyeleri katıldı. 

Demirtaş, kruvaziyer turizmindeki düşüşe değinerek, "Bugün birçok gazetede 2016 yılında 27 seferin İzmir'e olacağı yazılı. İnşallah bu seferleri de kaybetmeyiz. Ama bizim de bir an önce harekete geçmemiz gerek" dedi. Tur firmalarırnın İzmir'den kaçmadığını, ancak yabancı ülkelerde "Türkiye'ye gitmeyin" yönündeki haberlerin etkili olduğunu vurgulayan Demirtaş, "Tekrar güven ortamı sağlanmalı ama bu bizim elimizde olan bir şey değil. Yine de İzmirli biri olarak birşeyler yapabilir miyiz diye Ankara'da Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkçi'yi ziyaret ettik. Bu toplantıda kruvaziyerle gelenlerin ayakbastı paralarının ödenmesi ve tıpkı uçaklar başına verilen 6 bin dolarlık teşvik gibi kruvaziyere de teşvik verilmesini istedik. Bu ay sonuda son meclis toplantımızda yine ayakbastı paralarını ele alacağız ve İZTO tarfından karşılanması kararının çıkacağına inanıyorum" dedi. Otelcilerin de kampanyalar düzenleyebileceğini vurgulayan Demirtaş, "Örneğin dört gün İzmir'de kal beşinci gün ücretsiz olsun gibi bir şey yapılabilir. Otelcilerin de turistlerin ilgisini çekecek önerilerde bulunması gerekir" diye konuştu.

"Kilis'e her gün bomba düşerken bu iş teşvikle çözülmez"

İZTAV'ın yapacağı tanıtım kampanyası için öncelikle bir ajansın belirlenmesi gerektiğini, İzmir Ekonomi Üniversitesi öğretim görevlilerinin bunun yol haritasını çizdiklerini, slogan ve benzeri çalışmaların belirleneceğini belirten ETİK Başkanı Mehmet İşler, "Herhalde ‘Haydi İzmir'e gibi bir slogan şey çıkabilir. İZTAV olarak bütçe konusunda artık bir sorun yaşamayacağız" dedi. ETİK Başkanı İşler, toplantının İzmir turizmi için önemli bir adım olduğunu söyledi. Toplantıda herkesin elini taşın altına koyup neleri yapabileceğini söylemesi için düzenlediklerini anlatan İşler, "İzmir ve Ege mültecilerin merkezi haline geldi. Kilis'in her gün bombalar altında olduğu yönündeki haberleri düşününce turizme teşvik vesaire verilmesi bu sorunları çözemez. Şu anda ciddi bir fırtınadan geçişyoruz ve işimiz çok zor" dedi. 

Açıklamaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya  İZTO Başkanı Ekrem Demirtaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdülaziz Ediz, ETİK Yönetim Kurulu Başkanı ve TÜROFED Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, ETİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Şinasi Akçay, ETİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Bülent Tercan, ETİK Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Deniz Özkardeş, ETİK İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Av. İlker Ünsever, Ege Sağlık ve Turizm Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Dr. Zeki Hozer, Avrupa Türkiye Turizm Konseyi Başkanı Hüseyin Baraner, Gözen Holding Danışmanı Hacı Say, TAV İzmir Genel Müdürü Erkan Balcı, Marka Danışmanı Muhterem İlgüner, SunExpress Kurumsal İlişkiler Müdürü Serdar Alyamaç katıldı.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3139 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.