1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyer Projesi finale kaldı
Kruvaziyer Projesi finale kaldı

Kruvaziyer Projesi finale kaldı

İzmir Ticaret Odası, 2011 Dünya Odalar Arası Yarışması'nda “En İyi Uluslararası Proje” kategorisinde Kruvaziyer Turizm Projesi ile finalist olarak ilk 5'e kaldı.

A+A-

İzmir Ticaret Odası (İZTO), Dünya Odalar Federasyonu'nun düzenlediği 2011 Dünya Odalar Arası Yarışması'nda “En İyi Uluslararası Proje” kategorisinde bugüne dek İzmir'de kruvaziyer turizminin gelişmesine yönelik tamamlanan ve devam etmekte olan tüm çalışmalarını içeren Kruvaziyer Turizm Projesi ile finalist olarak ilk 5'e kaldı.

14 bin üyesi bulunan Milletlerarası Ticaret Odası'nın iki yılda bir düzenlediği Dünya Odalararası Yarışması'na bu yıl 41 farklı ülkeden odalar 72 farklı proje ile katıldı. İZTO Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, 2009 yılında ödülle döndükleri yarışmaya bu yıl ise Kruvaziyer Turizm Projesi ile katıldıklarını söyledi. Demirtaş, “Projemizde bugüne kadar Oda olarak ülkemizde adı yeni duyulan bir sektörün gelişmesi için nasıl çaba sarf ettiğimizi, 2004 yılından bu yana yaptığımız çalışmaları A'dan Z'ye anlattık. Sektörün coğrafyaları ve ticaret odalarını bugün nasıl birleştirebileceği konusunda görüş ve önerilere yer verdik” dedi.

Kruvaziyer turizminde sıfır noktasından yılda 650 bin yolcuya nasıl geldiklerini, Türkiye'nin ikinci kruvaziyer limanı haline gelmelerini anlattıklarını kaydeden Demirtaş, şöyle konuştu, "Yarışmaya sunulan projeler “Oda ve/veya İş Dünyası Üzerinde Etkisi”, “Projenin Yenilikçi Doğası”, Ölçülebilir Sonuçlar”, “Hedef Kategorisindeki Projenin Uygunluğu”, “Projenin Dünya çapında diğer Ticaret Odaları tarafından başarıyla kabul edilmesi için potansiyel var mı” başlıklarıyla 5 kategoride değerlendiriliyor.

Projemizin genel hedefi, dünyada ve Türkiye'de giderek gelişmekte olan turizm sektöründe yeni ve önemli bir dal olarak kabul edilen kruvaziyer turizminin İzmir'de gelişmesine katkıda bulunmaktı. Proje, hiçbir ticaret odası tarafından denenmemiş bir projedir. Bu nedenle yarışmanın kriterlerinde aranan yenilikçi özellik ile uyum sağlıyordu. Ayrıca en iyi uluslararası proje olma özelliği de gösteriyor. Çünkü uluslararası platformda ivme kazanan bu sektör, Odamızın yaptığı çalışmaları yerel olma boyutundan çıkarmış ve ona küresel bir anlam katmıştır. Bütün bunları projemizi tanıtırken belirttik. Bu projenin dünya çapında diğer odalar tarafından da uygulanabileceğini, projemizin finale kalmasının diğer odalar için de motivasyon kaynağı olacağını anlattık. Jürinin de bizimle aynı düşüncede olduğunu ve finale kaldığını mutlulukla görüyoruz"

FİNAL MEXİCO CİTY'DE

Yarışma jürisinin ön eleme sonucunda İZTO'nun kruvaziyer turizminin İzmir'de gelişimi üzerine verdiği projeyi “En İyi Uluslararası Proje” kategorisinde değerlendirerek finalist olarak ilk 5 içine aldığını belirten Demirtaş, Meksika'nın Başkenti Mexico City'de 8-10 Haziran 2011 tarihleri arasında yedincisi düzenlenecek olan Dünya Odaları Kongresi'nde finalde sunum yaparak diğer adaylarla yarışacaklarını söyledi.

Demirtaş, En İyi Uluslararası Proje Kategorisinde Canterbury Ticaret Odası (Yeni Zelanda), Davao Şehri Sanayi ve Ticaret Odası (Filipinler), Handwerkskammer Koblenz (Almanya), Winnipeg Ticaret Odası (Kanada) ile yarışacaklarını belirterek, "Dünya Odalar Federasyonu bu yıl yarışmasını 'En İyi Kurumsal Sosyal Sorumluluk Projesi', 'En İyi Küçük İş Projesi', 'En İyi Uluslararası Proje', 'En İyi Sıradışı Proje' olmak üzere 4 kategoride hazırladı. Başvuran 72 projeden bu 4 kategorinin her birinde seçilen 5 finalist olmak üzere toplam 20 finalist Mexico City'deki Dünya Odaları Kongresi kapsamındaki yarışmada jüriye sunum yapacak” dedi.

Demirtaş, her iki yılda bir yapılan yarışmaya Oda olarak 2009 yılında da İzmir Ekonomi Üniversitesini Kurma Projesi ile katıldıklarını ve 'En İyi Sıradışı Proje' dalında finale kaldıklarını hatırlatarak, Malezya'daki finalde de 'Gelişmekte olan ülkelerden gelen en iyi proje' ödülünü aldıklarını söyledi. Demirtaş; "Sunum için hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. 2009'da ödül aldığımız yarışmadan bu yıl daha büyük bir ödülle, en iyi uluslararası proje ödülüyle döneceğimize inanıyoruz" dedi.

DÜNYADAKİ ODALARI BİRARAYA GETİREN TEK ORGANİZASYON

Dünya Odalar Kongresi, Milletlerarası Ticaret Odası tarafından iki yılda bir düzenlenen ve dünyadaki tüm oları bir araya getiren tek uluslararası etkinliktir. Milletlerarası Ticaret Odası'nın yaklaşık 14 bin üyesi bulunmaktadır. Bu kongrelerde Odaların sunduğu yeni hizmetler, yeni ürünler, trendler ve yapısal değişiklikler konularında Odalar birbirleri ile fikir alışverişi olanağı sağlanmaktadır. Ayrıca dileyen Oda temsilcileri bu kongreye beraberinde işadamları ile birlikte katılabilmekte ve bu heyetler iş bağlantıları yapabilmektedir. Kongre konuşmacıları, Odalar, ticaret birlikleri, iş dünyası ve hükümet liderleri ve uzmanlardan oluşmaktadır.

Bu haber toplam 947 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.