1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyer rotaları tekrardan İzmir'e dönecek
Kruvaziyer rotaları tekrardan İzmir'e dönecek

Kruvaziyer rotaları tekrardan İzmir'e dönecek

İzmir Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş, turizmde 2017 yılına yönelik çalışmalara hız verdiklerini belirterek, "Eylül ayı içinde Japonya, Paris ve İspanya'da turizm fuarlarına katılacağız" dedi.

A+A-

2016 yılının turizm açısından zor bir yıl olduğunu belirten Demirtaş, "Rusya krizi, terör olayları ülke turizmine darbe vurdu. Ardından da 15 Temmuz darbe girişimi ile ülkemizde güvenlik sorunlarının artmakta olduğu yönünde haksız bir imaj yaratıldı" diye konuştu.

Görüştükleri yabancı turizmcilere bunun haksız ve abartılmış bir imaj olduğunu anlattıklarını belirten Demirtaş, turizme ivme kazandırmak için karamsarlığa kapılmadan 2017 yılına yoğunlaşarak çalışmaya devam ettiklerini belirtti.

Rotayı İzmir'e çevireceğiz 21-23 Eylül 2016 tarihleri arasında İspanya'da düzenlenen Seatrade Med Tenerife Kruvaziyer Fuarı'na katılacağını ve orada kruvaziyer şirketlerinin yöneticileriyle görüşeceğini belirten Demirtaş, "Özellikle 2017 yılında kruvaziyer gemilerin rotasını tekrar İzmir'e çevirmek için çalışıyoruz. Kruvaziyer gemilerde römorkör hizmeti alma zorunluluğu kaldırıldı, bu sene ayakbastı ücretlerini biz ödüyoruz, fuarda şirket yetkililerine bunları anlatacağız. Bu teşvikler kruvaziyer gemi şirketlerinin fikrini değiştirebilir ama esaslı bir imaj çalışması gerekiyor. 2017 yılında gemileri tekrar İzmir'e getirmek öncelikli hedefimiz. Zaten şirketlerin Türkiye ve İzmir ile ilgili endişesi yok ama yolcuların çekincesi olduğunu belirtiyorlar. Bunu kırmamız gerekiyor" dedi.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 2437 defa okunmuştur
Etiketler : , , , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.