1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kruvaziyer turizmi Avrupa'ya 40 milyar euro kazandırdı
Kruvaziyer turizmi Avrupa'ya 40 milyar euro kazandırdı

Kruvaziyer turizmi Avrupa'ya 40 milyar euro kazandırdı

Uluslararası Kruvaziyer birliği CLIA (Cruise Lines International Association),'ın raporuna göre kruvaziyer turlarının Avrupa ekonomisine 41 milyar dolarlık doğrudan bir gelir sağladı.

A+A-

Dünya genelinde bir patlama yaşayan kruvaziyer sektörü, turizm sektörü içinde en hızlı büyüyen kol olmaya devam ediyor. 2015'de 6,6 milyon Avrupalı kruvaziyer turu satın aldı. Özellikle Avrupa'da uzmanlar bir kruvaziyer çılgınlığından bahsediyor.

Bir zamanlar zenginlere mahsus olan bu tatil şekli artık iyiden iyiye halka yayılmaya başladı. Herşey dahil paketiyle de satılmaya başlayan bu turlara şimdi de çocuklu ailelere özel hizmet verilmeye başlanmasıyla en popüler dönemini yaşıyor.

Hızlı büyüme oranının önümüzdeki yıllarda da süreceğini belirten Uluslararası Kruvaziyer birliği CLIA (Cruise Lines International Association), 2015 ile ilgili bazı rakamlara yayınladığı son raporunda yer verdi.

Avrupa'da en fazla kruvaziyer turu satın alanlar 1,8 milyon kişi ile Almanlar çıktı. Bu rakam, Avrupa'da toplam satışın yüzde 27,5'ine tekabül ediyor. 2015'eki toplam satış, bir önceki yıla göre 3,1 artış gösterdi. Almanya'yı İngiltere, İtalya, Fransa ve İspanya takip etti.

Bu sektörün Avrupa'da 360 bin kişilik istihdam yarattığını belirten rapor, kruvaziyer turlarının Avrupa ekonomisine 41 milyar dolarlık doğrudan bir gelir sağladığını tespit etti.

ViraHaber.com

Bu haber toplam 3350 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.