1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kulesi asansörle indirildi
Kulesi asansörle indirildi

Kulesi asansörle indirildi

Petrol Platformu 'Leiv Eiriksson'un Kulesi dev asansörle indirildi

A+A-

Karadeniz'de bir yıl boyunca petrol ve doğalgaz arama çalışmaları yapan ve kule sökümü için Sinop Limanı açıklarına demirleyen dünyanın ikinci büyük petrol platformu Leiv Eiriksson'da kule sökümü tamamlandı.

Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ve Brezilya Milli Petrol Şirketi Petrobras ortaklığında Karadeniz'de yapılan ultra derin deniz sondajı için geçen yıl Norveç'ten Karadeniz'e gelen dünyanın en büyük ikinci petrol arama platformu "Leiv Eiriksson"un sondaj çalışmalarının ardından kule sökümü için geldiği Sinop Limanı'nda söküm çalışmaları tamamlandı. Platformun İstanbul Boğazı'ndan geçişi için 122 metrelik kulenin 45 metrelik parçasının sökülerek platform üzerine indirilmesi için platforma dört ayaklı 77 metre boyunda devasa bir asansör kuruldu. Cumartesi günü kulenin asansöre yüklenmesi için çalışma başlatıldı. Kule iki gün boyunca gerçekleştirilen çalışmayla yavaş bir şekilde kaydırılarak asansöre yerleştirildi. Tonlarca ağırlığındaki kulenin asansöre yüklenişi saatler sürdü. Kulenin platforma indirilişi ise bir gün boyunca devam etti. Sonunda kulenin 77 metrelik kısmı platforma indirildi.

Bu arada platformdaki malzemelerin Sinop iskelesine taşınma işlemleri de devam ediyor. Dünyanın en büyük ikinci petrol arama platformu "Leiv Eiriksson"un demontaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından kısa süre içerisinde Sinop'tan ayrılarak İstanbul'a hareket etmesi bekleniyor.

Haber Fx
 

Bu haber toplam 756 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.