1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Kuş Cenneti cazibe merkezi olacak
Kuş Cenneti cazibe merkezi olacak

Kuş Cenneti cazibe merkezi olacak

İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği, kentin kuzeydeki cazibe alanlarından olan ve dünyadaki sayılı merkezlerin başında gelen İzmir Kuş Cenneti'ni İzmir turizminin en önemli domino taşlarından biri haline getirecek yeni düzenlemeler için düğme

A+A-

İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği, kentin kuzeydeki cazibe alanlarından olan ve dünyadaki sayılı merkezlerin başında gelen İzmir Kuş Cenneti'ni İzmir turizminin en önemli domino taşlarından biri haline getirecek yeni düzenlemeler için düğmeye bastı.

Birliğin olağanüstü meclis toplantısında konuşan İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği Başkanı Aziz Kocaoğlu, "Kuş Cenneti'nde kural dışı olarak yapılan balıkçı barınaklarının taşınması için SİT Kurulu'ndan onay aldık. Buradaki kaçak barınaklar yıkılacak ve kayıtlı olanlar yeniden düzenlenecekler" dedi. Başkan Kocaoğlu, İzmir Kuş Cenneti'ndeki 22 kilometrelik mevcut yolun doğal malzeme ile iyileştirilerek kullanılır hale getirilmesi için de SİT Kurulu'ndan bekledikleri iznin geldiğini, doğaya uygun plant-mix maddesi ile yolun yeniden düzenleneceğini müjdeledi.

Flamingolara özel adacık
Kuş Cenneti'nde yaklaşık 3 bin çift flamingonun yuva yaptığını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti, "Amacımız, flamingoların yuva yaptığı adaları büyütmek ve yuva yapan flamingo sayısını on binlere çıkarmak. Bunun için yaklaşık 6 bin metrekarelik bir ada yapılması konusunda SİT Kurulu'ndan gerekli izinler geldi. Kuşların yavrulama dönemi ve tuz üretim dönemleri gibi faktörleri göz önünde bulundurarak, doğal hayata en uygun olan dönemde bu konudaki çalışmalara başlanacak"
Başkan Kocaoğlu, alandaki mevcut Birlik binası ve gözlemevinin yetersiz olduğunu da hatırlatarak Menemen Belediyesi'nden 80 dönümlük arazi tahsisi aldıklarını, mevcut ziyaretçi merkezinin yaklaşık 500 metre ilerisindeki bu alanda hem Gediz Deltası Sulak Alan Araştırma ve İzleme Merkezi hem de bilgilendirme-toplantı-gözlem yerleri yapılabilecek bir düzenleme gerçekleştirilebileceğini bildirdi. İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği, yeni bina için proje hazırlayarak önümüzdeki süreçte onay için SİT Kurulu'na sunacak.

Kruvaziyer turizmi hedefi
Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü, "Biz Kuş Cenneti Birliği olarak, elimizden geleni yapıp bölgeyi koruyup geliştirmeye ve doğal yaşamı canlandırmaya çalışıyoruz. Yapılacak daha çok iş var, biliyoruz. Örneğin İnciraltı'ndaki Çakalburnu, Kuş Cenneti'nin karşı komşusu. Son dönemlerde lagüne tatlı su vermek için çalışmalarımız olmuştu. Bu konuda bilim adamlarının da yönlendirmesiyle bu projeyi tekrar gözden geçirip ele alacağız ve tatlı su - tuzlu su dengesinde yeni düzenlemelerle burayı daha da canlı bir hale getireceğiz. Kentin merkezindeki bu doğal yaşam alanını tüm insanlığa sunmak istiyoruz. Kuş Cenneti'ndeki dünya zenginliğini tüm insanlık ile paylaşma gibi faaliyetlerimizin de olması gerekiyor. Bu projelerimizi hayata geçirdikten sonra, kruvaziyer turizmi ile gelen turistleri de bölgeye çekmek amacındayız"

Valilikten tam destek
İzmir Kuş Cennetini Koruma ve Geliştirme Birliği Olağanüstü Meclis toplantısına katılan İzmir Vali Yardımcısı Haluk Tunçsu ise İzmir Kuş Cenneti'nin kentin çok önemli bir değeri olduğunu vurgulayarak, "İzmir Valiliği olarak bütün varlığımızla Kuş Cenneti'nin yanındayız. Kuş Cenneti güvenli eldedir, güvenli yönetimdedir. İzmir'in parlayan yıldızının bu ekip nezdinde daha da ileriye gideceğine inanıyorum" dedi.

Bu haber toplam 959 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.