1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Kuşadası Ekspres' serbest bırakıldı
'Kuşadası Ekspres' serbest bırakıldı

'Kuşadası Ekspres' serbest bırakıldı

Yunanistan’ın Samos Adası’ndaki Türk feribotu 'Kuşadası Ekspres' serbest bırakıldı.

A+A-

Aydın'ın Kuşadası İlçesi'nden Yunanistan'ın Sisam Adası'na giden yolculara sattıkları her biletten vergi isteyen Yunan makamlarının talebini geri çeviren Türk firmasının Sisam Adası'nda el konulan feribotu Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Bakanlığı ve Dışişleri Bakanlıklarının yaptıkları yoğun girişimlerin ve istişarelerin ardından bugün serbest bırakıldı.


Kuşadası'ndan geçen cumartesi sabah saatlerinde Yunanistan'ın Sisam Adası'na giden MeanderTravel'e ait 'Kuşadası Ekspres' adlı feribota Yunan makamları saat 17.00 sıralarında el koymuştu. Kuşadası'ndan Sisam Adası'na sefer düzenleyen Türk firmasından, bilet satış bedelinin yüzde 5'inin Yunan makamlarına ödenmesini isteyen Yunan yetkililerin, Türk feribotuna el koyması, gerginliğe yol açmıştı.
 

Türk Dışişleri ile Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlıklarının konuyla yakından ilgilendikleri olayın ardından feribotun bırakılması geciken ve olması gereken bir adım olarak değerlendirilirken, bundan sonraki günlerde Yunan Makamları ile benzer sıkıntı ve sorunların tekrarlanmaması için gereken her tür istişarenin gerçekleştirileceği ve yaşanmış sorunlara kalıcı çözüm önerileri bulunacağı belirtildi.
 

 

virahaber.com

Bu haber toplam 1074 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.