1. HABERLER

  2. TURİZM

  3. Kuşadası kruvaziyerleri ağırlamaya başladı
Kuşadası kruvaziyerleri ağırlamaya başladı

Kuşadası kruvaziyerleri ağırlamaya başladı

Kuşadası hafta sonu sezonun ikinci kruvaziyer gemisini ağırladı. Ege Ports limanına demirleyen Malta bayraklı "Celestyal Olympia" gemisi ile seyahat eden bin 540 turist, günübirlik olarak Kuşadası'na giriş yaptı.

A+A-

Son yıllarda düşüşte olan kruvaziyer turizminin hareketlenmesi için girişimler sürerken, Türkiye'ye gelen sezonun ikinci turist gemisi de Kuşadası Limanı'na yanaştı.

 Yapılan araştırmaya göre, Türkiye'ye sefer yapan kruvaziyerlerin yüzde 58.7'sinin Kuşadası'na demirlediği belirlendi.

Kuşadası Limanı'nı işleten Ege Port firmasının Genel Müdürü Aziz Güngör, 2018 yılında Türkiye'ye sefer yapan kruvaziyerlerin yüzde 58,7'sinin Kuşadası'na geldiğini söyledi. Kuşadası'nın kruvaziyer turizmin başkenti olduğunu belirten Güngör,"2018 yılı Ocak-Ekim döneminde Türkiye'ye gelen 247 kruvaziyerden 145'i Kuşadası Limanı'na yanaştı.

 2019 yılında da 195 kruvaziyerle 170 bin 773 turistin gelmesini bekliyoruz. Ayrıca Yunanistan'ın Samos Adası'ndan da 477 feribot seferiyle 70 bin yolcu gelmesi bekleniyor. Kruvaziyer turizminde 2020 rezervasyonları da iyi gidiyor. Büyük firmaların rotalarını yeniden Türkiye'ye çevirdiği görmek kruvaziyer turizmin toparlanma süreci açısından çok önemli" dedi.

Vira Haber

Bu haber toplam 4344 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.