1. HABERLER

  2. ÇEVRE

  3. Kuşadası'nda İki Deniz Kaplumbağası Karaya Vurdu
Kuşadası'nda İki Deniz Kaplumbağası Karaya Vurdu

Kuşadası'nda İki Deniz Kaplumbağası Karaya Vurdu

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, son bir haftada Kuşadası sahiline, iki yeşil deniz kaplumbağasının vurduğunu bildirdi.

A+A-

Ekosistemi Koruma ve Doğa Sevenler Derneği (EKODOSD) Başkanı Bahattin Sürücü, ilçedeki SSK Plajı'nda Chelonia Mydas türü yeşil deniz kaplumbağası bulunduğunu, birkaç gün önce yine ilçe sahillerinde aynı türde bir kaplumbağanın da karaya vurmuş olarak bulunduğunu belirtti.

Hayatını kaybeden hayvanlardan doku örnekleri aldıklarını, yara ve kesi izine rastlanmadığını, balıkçı ağlarına takılıp boğularak öldüklerinin değerlendirildiğini ifade eden Sürücü, kaplumbağaların plastik atıkları deniz anası sanarak yemeleri sonucu da yaşamlarını yitirebildiklerini kaydetti.

Türkiye'de deniz kaplumbağalarını koruma çalışmalarının başarılı bir şekilde devam ettiğine işaret eden Sürücü, şunları kaydetti:

"Bunun olumlu sonuçlarını da yuva ve çıkan yavru sayılarından görmekteyiz. Ancak denizlerimizde meydana gelen insan kaynaklı nedenlerden dolayı ne yazık ki birçok deniz kaplumbağasını da kaybetmekteyiz. Deniz kaplumbağalarının nesillerini devam ettirmesi için, öncelikle deniz insanlarına önemli görev düşmekte, denizlere plastik atıkların atılmaması için duyarlılığın çoğalması gerekmektedir."

Vira Haber

Bu haber toplam 10200 defa okunmuştur
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.